Drob de pui cu ciuperci pentru Paste

Va prezentam mai jos modul de preparare pas cu pas pentru reteta de drob de pui cu ciuperci pentru Paste. Drobul este un preparat traditional pe care il servim intotdeauna cu ocazia invierii Domnului. Sarbatorile religioase au un mare impact asupra noastra a tuturor, cu aceasta ocazie devenim mai iertatori si nu in ultimul rand mai buni, familiile se reunesc la masa, iar gospodinele trebaluiesc din greu pentru a pregati o masa cat mai bogata si cat mai gustoasa.

Timp de preparare: jumatate de ora.

Timp de coacere: patruzeci de minute.

Ingredientele necesare pentru opt portii de drob de pui cu ciuperci pentru Paste sunt:

  • 600 grame ficatei de pui;
  • un kilogram de piept de pui;
  • un kilogram de ciuperci proaspete;
  • doua legaturi de ceapa verde;
  • patru cepe;
  • doi ardei grasi rosii;
  • opt oua;
  • o lingurita de boia;
  • doua linguri de unt;
  • doua linguri de faina;
  • ulei;
  • sare;
  • piper.

Drob de pui cu ciuperci pentru Paste

Iata cum preparati reteta de drob de pui cu ciuperci pentru Paste:

  1. Spalati bine ficatei de pui, indepartati-le pielita, apoi puneti-i la fiert cu un praf de sare, pana cand isi modifica culoarea si textura. Dupa ce s-au fiert scoateti-i intr-o strecuratoare si lasati-i la scurs si la racit;
  2. Spalati pieptul de pui, in cazul in care ati achizitionat piept de pui cu os si piele, va trebui sa il dezosati si sa ii indepartati pielea. Puneti pieptul de pui spalat la fiert cu putina sare si piper. Va recomandam sa sectionati pieptul in bucatele cat mai mici pentru a putea verifica mai bine gradul sau de fierbere. Cand pieptul a devenit albicios pe intreaga sa suprafata, este in mod sigur fiert. Scoateti-l din vasul in care a fiert si lasati-l la scurs si la racit;
  3. Curatati ceapa verde, spalati-o bine, lasati-o la scurs, apoi tocati-o in rondele cat mai subtiri, neocolind partea verde ce ii va conferi preparatului un plus de gust, dar si de culoare;
  4. Curatati ceapa uscata, spalati-o, lasati-o la scurs, apoi taiati fiecare bucata in patru;
  5. Spalati ardeiul, indepartati-i cotorul, semintele din interior si nervurile albe ce vor da un gust neplacut preparatului;
  6. Spalati ciupercile si taiati jumatate din cantitate in patru, iar cealalta jumatate tocati-o cat mai marunt;
  7. Montati masina de tocat, apoi treceti prin ea ficateii, pieptul de pui, ceapa uscata, ardeiul si jumatate din cantitatea de ciuperci (cea pe care ati taiat-o in patru). Amestecati apoi bine si condimentati dupa gust cu boia, sare si piper;
  8. Incalziti cuptorul la 200 de grade Celsius timp de jumatate de ora;
  9. Ungeti o tava de chec cu ulei si tapetati-o cu faina;
  10. Cand cuptorul s-a incins, adaugati compozitia tocata preparata anterior in tava de chec pregatita. Introduceti tava in cuptor si lasati preparatul sa se coaca la foc potrivit timp de patruzeci de minute;
  11. Intre timp, cat drobul se coace in cuptor, puneti o tigaie la incins cu putin ulei. Cand acesta a inceput sa sfaraie adaugati ceapa verde tocata marunt, impreuna cu cantitatea ramasa de ciuperci pe care le-ati tocat marunt. Caliti legumele bine pana cand isi modifica atat culoarea, cat si textura. Aveti grija sa nu le ardeti pentru ca aspectul lor ocupa un loc important in prezentarea preparatului. Daca observati tendinta legumelor de a se arde, reduceti focul la minim si amestecati in continuu;
  12. Cu un sfert de ora inainte de a opri focul, adaugati legumele calite deasupra preparatului si continuati coacerea la foc potrivit;
  13. Inainte de a opri focul introduceti o scobitoare in preparat, daca in momentul in care o extrageti suprafata sa este umeda, inseamna ca drobul trebuie sa mai stea la cuptor, va recomandam sa reduceti la minim focul pentru a evita rumenirea excesiva a drobului;
  14. Cand drobul este gata lasati-l sa se raceasca in tava in care a fost copt, apoi sectionati-l in feliute de circa un centimetru grosime si serviti-l pe un platou alaturi de cateva fire de usturoi verde.

Drobul de pui cu ciuperci pentru Paste se serveste atat cald, cat si rece. El este un preparat relativ usor de digerat, care merge de minune cu mustar sau usturoi verde.

Va dorim: Pofta buna!

631 total views, 1 views today

Lasa un mesaj

content protection plugin by http://jaspreetchahal.org