Filmul Mamaia (2013)

Intotdeauna am sustinut cinematografia romaneasca si nu a existat un film romanesc la care sa nu ma duc. Asa am facut si cu filmul Mamaia, mi-am cumparat frumusel bilet si am asteptat cuminte intrarea in sala. Spectatori putini, eu si inca trei doamne care depaseau 50 de ani, asta m-a surprins din prima clipa, in general nu vezi la film persoane mai in varsta. Mi-am ocupat locul in sala si am asteptat sa inceapa filmul, suportand reclamele si trailer-ele la alte filme asa cum se poarta de la un timp.

In cele din urma a inceput si mult asteptatul film Mamaia, n-a inceput rau, o batranica (Stela Popescu) isi cauta nepotul in parc, il gaseste in cele din urma si incep o discutie frumoasa, despre curaj, nepotelul nu-si facuse tema tocmai pentru ca trebuia sa scrie o compunere despre curaj, iar el se considera o persoana fricoasa, care nu poseda aceasta calitate. Printre replicile Stelei Popescu m-a surprins una, foarte frumoasa de altfel: “De teama oamenii, fac cele mai curajoase lucruri.” Foarte bine spus, instinctul supravietuirii infrange orice fel de teama, iar la final cand povestesti ce ai patit, observi ca ai avut mai mult curaj decat iti puteai inchipui.

Buuuun, de aici porneste actiunea, Stela Popescu ii povesteste celui mic ce a patit, atunci cand ramasa vaduva, un individ dornic de imbogatire, a cumparat folosind o pacaleala imobilul in care locuia. Sarlatanul s-a trezit cu o surpriza atunci cand a aflat ca Stela Popescu avea act de proprietate pe mansarda in care locuia, asadar cumpararea imobilului nu era suficienta, trebuia cumparata si mansarda. Proprietarul dorea daramarea intregii cladiri pentru construirea unei constructii noi finantate din afara. Stela Popescu, insa nu este dispusa sa isi vanda casa si mai ales nu cade prada pacalelii pe care i-o intinde sarlatanul, oferindu-i o casa la tara frumoasa doar in poza.

Pana aici filmul e OK, de aici incolo insa nu am vazut decat o proasta copie a filmului Home Alone. Stela Popescu pune tot felul de capcane prin casa, foloseste chiar si capcana cu electrocutarea (agata de clanta o sursa de energie si stropeste podeaua cu apa). Actorii incep sa devina penibili, nu am ras nici macar o clipa si asta pentru ca in primul rand vedeam o copie, iar eu le urasc, iar in al doilea rand nici macar nu era amuzant sa vad cu trei indivizi vin sa atace o batranica pentru a-i lua casa. M-am gandit din instinct la mama, cum naiba sa nu o fac? Sincer m-a pocnit o tristete fara margini, in timp ce filmul isi dorea sa fie amuzant. Dupa aceasta traire realizati ca am privit filmul in sila, doar pentru a vedea cum se termina.

Stela Popescu

Nu inteleg ce este cu tendinta asta, oare alte filme decat Home Alone, nu au mai vazut oamenii astia? Inteleg ca nu au imaginatie, dar nici macar cultura cinematografica nu au? Cred ca este unul din cele mai proaste filme in care a jucat Stela Popescu, iar vina nu este a respectatei actrite, vine este a scenaristului plat, pur si simplu plat.

Singurul element stralucitor din acest film este Stela Popescu, care face tot ce poate mai bine pentru a scoate cat de cat din rahat un film prost. Prestatia ei este impecabila, insa ce Doamne iarta-ma ar putea face cand tot este de cacat.

Nu va recomand sa va cheltuiti banii pentru un bilet la acest film, la final veti avea senzatia ca ati mai pierdut 90 de minute din viata, exact asa cum am avut si eu.

1,524 total views, 1 views today

Lasa un mesaj

content protection plugin by http://jaspreetchahal.org