Tuica fiarta

Tuica fiarta este o bautura pe care romanii o servesc cu precadere iarna. Reteta de tuica fiarta difera de la regiune la regiune, insa cea pe care v-o propunem este una din cele mai intalnite in intreaga tara.

Ingrediente pentru tuica fiarta:

  • 1 l tuica;
  • jumatate de lingurita de scortisoara;
  • 5 g piper boabe;
  • 5 g cuisoare;
  • 1 mar
  • miere sau zahar.

Tuica fiarta

Mod de preparare pentru reteta de tuica fiarta:

  1. Se pune la foc iute tuica;
  2. Se taie marul in feliute;
  3. Se adauga boabele de piper, cuisoarele, scortisoara si marul taiat in feliute;
  4. Cand s-a incalzit tuica, se adauga mierea sau zaharul dupa gust;
  5. Inainte de a incepe sa fiarba, se ia de pe foc si se toarna in pahare servindu-se ca aperitiv.

Tuica fiarta este un bun aperitiv, insa continutul sau in alcool este mare. Atunci cand se consuma da o stare de incalzire si poate afecta circulatia sanguina.

486 total views, 1 views today

Lasa un mesaj

content protection plugin by http://jaspreetchahal.org