Nou sistem de administrare a insulinei

Un nou sistem de administrare a insulinei a demonstrat un control bun al glicemiei timp de doua zile la soarecii cu diabet zaharat tip 1, conform unor noi cercetari.

Aceast nou sistem de administrare a insulinei implica modificarea insulinei si a celulelor rosii din sange pentru a produce un sistem destept de livrare a insulinei, care este responsiv la glucoza.

Un nou sistem de administrare a insulineiEchipe de la Universitatea de stat din Carolina de Nord si Universitatea Carolina de Nord sustin ca acest nou sistem de administrare a insulinei poate deveni una din cele mai mari descoperiri din diabet din ultima perioada, asta daca va functiona si la om.

In acest nou experiment, noul sistem de administrare a insulinei a redus in mod eficient glicemia la soareci timp de 48 de ore.

Soarecii cu diabet zaharat tip 1 inclusi in studiu au fost impartiti in trei grupuri. Fiecare grup a primit medicatie diferita.

Un grup a primit insulina modificata, alt grup a primit o solutie salina, iar cel de-al treilea grup a primit un amestec de insulina nemodificata si celule rosii (eritrocite).

Co-autorul studiului Zhen Gu, care este profesor asociat a spus: „Pe scurt, acesta reprezinta un sistem inteligent biocompatibil care raspune, atunci cand este nevoie, pentru a normaliza nivelul glicemiei in sange.”

Un nou sistem de administrare a insulineiPlanul, in cazul in care medicatia combinata se dovedeste functionala pentru oameni, este ca celulele rosii imbibate cu insulina sa fie injectate la un pacient cu diabet pentru a controla glicemia pe termen mai lung.

Dr. John Buse, alt co-autor al proiectului a spus: „Echipa va evalua in continuare biocompatibilitatea pe termen lung a sistemului de insulina modificata la animale inainte de a incepe incercarile pe om.”

Dr. Gu a adaugat: „Deasemenea exploram utilizarea unui sistem de microace, care sa inlocuiasca clasicele ace de insulina. Nu putem anticipa pretul, insa speram ca acesta va fi unul comparabil cu variantele actuale de tratament.”

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *