7 mituri gresite despre diabetul zaharat

Unul din cele mai frustrante probleme legate de diabetul zaharat tip 2 este lipsa de informare prin mijloacele mass media. Miturile despre diabetul zaharat nu sunt doar frustrante, ci chiar pot provoca rau.

Va prezentam in cele ce urmeaza cateva din cele mai comune mituri si idei preconcepute despre diabetul zaharat tip 2, deasemenea va explicam ce este atat de gresit in ele.

7 mituri despre diabetul zaharat

Mit: Diabetul zaharat nu este o boala serioasa.

Mai multi oameni mor in fiecare an de diabet zaharat decat de cancer mamar si SIDA la un loc. Diabetul zaharat este o boala serioasa, dar care poate fi tinuta sub control.


Mit: Diabetul zaharat este o condamnare la moarte.

Daca bunica a murit din cauza complicatiilor diabetului, nu inseamna ca si tu vei muri. Daca urmati sfatul diabetologului dumneavoastra si daca faceti schimbarile necesare in viata dumneavoastra de zi cu zi, puteti avea sansa de a trai o viata lunga in ciuda bolii cu care va confruntati.

Mit: Daca sunteti obez sau supraponderal, veti face diabet.

Supraponderea si obezitatea reprezinta in mod sigur un factor de risc extrem de important pentru diabet, dar asta nu inseamna ca veti face diabet cu siguranta, daca aveti un exces de greutate. Factorii genetici joaca un rol extrem de important in aparitia diabetului zaharat de tip 2.

Mit: Daca aveti diabet, nu puteti prea mult sport, pentru ca veti face hipoglicemie

Mitul de mai sus este un mit extrem de daunator pentru persoanele cu diabet zaharat. Sportul este o componenta importanta pentru controlul diabetului. Persoanele ce folosesc insulina trebuie sa aiba mare grija atunci cand isi calculeaza carbohidratii fiecarei mese, daca urmeaza sa aiba activitate fizica, insa persoanele cu diabet zaharat tip 2 ce urmeaza un tratament cu antidiabetice orale, vor resimti extrem de rar hipoglicemie din cauza sportului.

7 mituri despre diabetul zaharat

Mit: Insulina iti face rau.

Corpul dumneavoastra produce insulina, insulina nu este un drog. Atunci cand folositi insulina trebuie sa va monitorizati bine glicemia, insa insulina nu va face in niciun fel rau.

Mit: Daca ati ajuns la tratamentul cu insulina, inseamna ca nu ati avut suficienta grija de boala dumneavoastra.

Daca va trebui sa utilizati insulina, nu inseamna ca ati dat gres. Poate fi vorba de simpla progresie naturala a bolii.

Mit: Daca mancati prea mult zahar veti face diabet si oamenii cu diabet nu pot manca dulciuri.

In timp ce consumul de zahar in exces nu este bun pentru nimeni, el nu reprezinta o cauza de diabet. O dieta corect calculata poate contine dulciuri si pentru o persoana ce sufera de diabet zaharat.

Sursa: Diabetic Connect

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Continut protejat !!