Alcoolul si diabetul

Pot consuma alcool cand am diabet?

Nu este nevoie sa renuntati la consumul de alcool, numai pentru ca sunteti diabetic. Cu toate ca alcoolul are un anumit efect asupra cantitatii de zahar din sange, cu putina prudenta persoanele diabetice pot consuma din cand in cand un pahar cu alcool. Deasemenea exista substituente de alcool pentru cei care vor sa se abtina.

Consumul de alcool este periculos pentru un diabetic?

Consumul excesiv de alcool este periculos pentru orice persoana, diabetica sau nu. Cantitati mari de alcool pot duce la hipoglicemie. In cazul in care acest lucru se intampla va sfatuim sa consumati carbohidrati (chips-uri, pizza). Cel mai bine ar fi sa evitati sa consumati cantitati mari de alcool.

Alcoolul si diabetul

Voi face hipoglicemie daca voi consuma alcool?

Simptomele betiei acute pot fi similare celor din hipoglicemie, iar de aici poate aparea o confuzie extrem de periculoasa. Daca ati consumat o cantitate mare de alcool, exista riscul de hipoglicemie pe o perioada de 16 ore (sau chiar mai mult). Controlul strict al glicemiei in aceasta perioada este vital.

Mai sunt si alte pericole?

Consumul excesiv de alcool in mod regulat poate duce la cresterea tensiunii arteriale. Consumul de alcool poate agrava neuropatia. Bauturile slabe in carbohidrati si alcool sunt de preferat bauturilor alcoolice standard, dar pericolele nu sunt de neglijat in niciunul dintre cazuri. Adesea alcoolul este amestecat cu bauturi acidulate, bauturi dulci care in mod sigur vor avea un impact negativ asupra glicemiei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *