Aplicatii pentru diabet pe telefon

Va prezentam in cele ce urmeaza unele din cele mai utilizate aplicatii pentru diabet pe telefon. Aplicatiile pe telefon si nu numai, joaca un rol in crestere in viata noastra de zi cu zi. Bineinteles ca s-au produs si aplicatii pentru diabet pe telefon pe care nu este rau sa le cunoasteti.

Daca stam sa ne gandim, numaratul carbohidratilor, sfaturile pentru o dieta sanatoasa si masurarea glicemiei, atat in diabetul zaharat tip 1, cat si in diabetul zaharat tip 2 cer foarte multa atentie. Asadar cateva aplicatii pentru diabet pe telefon va pot usura foarte mult munca.

APLICATII PENTRU DIABET PE TELEFON

Iata cateva din cele mai utilizate aplicatii pentru diabet pe telefon pentru iPhone si Android din 2017:

SUGAR SENSE

Aplicatii pentru diabet pe telefonSugar Sense este o aplicatie gratuita disponibilia atat pentru iPhone, cat si pentru telefoanele ce utilizeaza ca sistem de operare Android. Sugar sense va permite sa va notati glicemiile, valoarea HbA1c (hemoglobina glicata), unitatile de insulina, tensiunea arteriala, numarul de carbohidrati, greutatea si multe altele intr-un mod extrem de atractiv si usor de inteles. Puteti sa trimiteti rapoartele catre medicul diabetolog, dar si catre cei dragi. Deasemenea puteti afla raspunsuri la unele intrebari legate de diabet si puteti inregistra in mod rapid cat pasi ati facut in fiecare zi.

GLUCOSE COMPANION

Glucose Companion este tot o aplicatie gratuita, insa asa cum se intampla cu multe alte aplicatii, Glucose Companion are si o varianta ce poate fi platita si care contine mai multe functii. Insa nu va grabiti sa va cheltuiti banii, cu toate ca sunt multe functii ce va vor incanta la aceasta aplicatie pentru iPhone. Pe langa jurnalul de glicemii, greutate si multe altele, puteti vedea o interpretare a valorilor dumneavoastra prin intermediul graficelor si al statisticilor, puteti adauga notite, puteti accesa un sistem de notificare si puteti calcula cat de multa insulina este nevoie sa va injectati.

GLUCOSE WIZ

Glucose Wiz este o alta aplicatie gratuita pentru iPhone. Glucose Wiz va ajuta sa tineti un jurnal al glicemiilor, al greutatii, al medicamentelor utilizate si nu numai. Puteti avea mai multe profile si cat de multe notificari doriti. Graficele si rapoartele va ajuta se intelegeti situatia in ansamblu pe o perioada indelungata. Deasemenea puteti sa print-ati sau sa trimiteti prin e-mail jurnalele pentru a le impartasi cu oricine doriti, chiar si cu medicul diabetolog.

GLUCOSE BUDDY

Glucose Buddy este o aplicatie gratuita pentru telefoanele ce utilizeaza Android ca sistem de operare. Prin intermediul acestei aplicatii pentru diabet pe telefon puteti sa aveti un jurnal al glicemiilor, dar si al medicamentelor pe care le utilizati pentru diabet. Aplicatia va ajuta sa introduceti manual valorile glicemiilor, consumul de carbohidrati, dozele de insulina, tensiunea arteriala, greutatea si alte activitati. Aceasta aplicatie cuprinde grafice, un jurnal, un calculator, sumar pentru diabetolog si notificari.

DIABETES APP

Aplicatii pentru diabet pe telefonLa ultima verificare Diabetes App este disponibila in magazinul Apple cu 6,99 $. Diabetes App contine o imensa baza de date alimentara. Diabetes App va poate spune cate grame de zahar au fost in produsul de patiserie pe care l-ati mancat. De mentionat insa ca aplicatia este construita pentru locuitorii din Statele Unite, asadar multe din restaurantele de la noi, dar si din produsele restaurantelor internationale, nu sunt disponibile in aplicatie. Pentru cei care se lupta cu managementul diabetului, aceasta aplicatie poate fi extrem de utila. Diabetes App va poate ajuta sa luati decizii corecte in legatura cu dieta si cu tratamentul diabetului. Mai mult, aceasta aplicatie le permite utilizatorilor sa isi noteze glicemia, tensiunea arteriala, medicamentele, greutatea, cantitatea de apa consumata si nu numai.

MYSUGR DIABETES LOGBOOK

MySugr Diabetes Logbook este o aplicatie gratuita disponibila pentru iPhone si Android ce va noteaza valorile si va ofera acces la cateva tipuri diferite de date legate de diabet. MySucr Diabetes Logbook se sincronizeaza cu glucometrul, va estimeaza hemoglobina glicata, va interpreteaza datele trimise de senzorul de glicemie, va calculeaza bolusul de insulina (doar in tarile din Uniunea Europeana) si va numara pasii la fel ca un pedometru personal. Asa cum probabil ati presupus unele date vin numai in varianta Pro, care este disponibila pentru 2,99$ pe luna.

MYNETDIARY

MyNetDiary costa 9.99$, este disponibila pentru iPhone si este cea mai cumparata aplicatie pentru diabet din Statele Unite. Aceasta aplicatie va ajuta sa tineti sub control diabetul si prediabetul, sa va notati glicemiile si sa va controlati numarul de carbohidrati. Producatorii spun ca „fie daca aveti diabet de multi ani, fie daca sunteti nou diagnosticati cu diabet … MyNetDiary are toate uneltele disponibile pentru a va ajuta sa tineti sub control boala, sa mancati mai bine si sa va simtiti mai bine.”

Tot ei spun ca datorita aplicatiei, folosite de peste 50.000 de oameni, aproximativ 12% dintre utilizatori au scazut in greutate. Mai mult, hemoglobina glicata a scazut cu circa 1,4%.

GLOOKO

Aplicatii pentru diabet pe telefonGlooko este o aplicatie destul de scumpa, avand un pret de 59,95 $ pe an. Glooko este disponibila pentru iPhone si Android si poate sincroniza aparatele pentru diabet pe care le utilizati cu telefonul mobil pentru a reduce posibilitatea de aparitie a erorilor. Daca utilizati o pompa de insulina OmniPod, puteti primi Glooko gratuit. Programul este compatibil cu mai mult de 50 de glucometre, pompe de insulina, senzori de insulina, dar si cu cele mai populare programe de fitness. Daca va faceti o subscriptie anuala la Glooko, veti primi aparatul MeterSync necesar si acces gratuit la aplicatia gratuita Glooko pentru iPhone si Android, dar si aplicatia pentru utilizare pe calculator MyGlooko.

Glooko va permite sa va trimiteti datele catre cei dragi, dar si catre medicul diabetolog. Aveti deasemenea la dispozitie un jurnal al glicemiilor, iar rapoartele includ estimarea unei glicemii medii, statistici si grafice. Cu ajutorul „Quick Add”, puteti deasemenea sa adaugati notite atunci cand aveti ceva de mentionat sau de explicat la valorile glicemice.

Oricare aplicatie o alegeti, tineti minte ca: aplicatiile nu inlocuiesc medicul diabetolog, ele reprezinta doar o unealta suplimentara cu care va puteti ajuta. Pentru orice situatie de urgenta sau oricand aveti nelamuriri, medicul diabetolog este singurul in masura sa va explice si sa va ofere cele mai avizate sfaturi.

Deasemenea va rugam sa retineti ca acest site, nu comercializeaza niciun fel de produs si nu are nicio legatura financiara cu aplicatiile sau produsele de mai sus.

Sursa: Diabetic Connect

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *