Apneea in somn si diabetul

Apneea in somn reprezinta o problema comuna care afecteaza multi oameni in timpul somnului. Apneea de somn poate constitui unul din simptomele diabetului.


Numeroase studii medicale au legat apneea obstructiva din somn de un risc mai crescut de a dezvolta diabet zaharat tip 2.

Conform expertilor, efectele secundare direct legate de apneea de somn pot influenta metabolismul oamenilor in timpul somnului.

Apneea si diabetulAceasta afectiune este in mod surprinzator comuna. Apneea din somn a mai primit si denumirea de „epidemia silentioasa”.

Apneea afecteaza unu din zece barbati de varsta mijlocie si se manifesta ca o intrerupere a respiratiei pe timpul somnului.

Obezitatea reprezinta un factor de risc atat pentru aparitia diabetului, cat si pentru apneea din somn.

DE CE ESTE APNEEA ATAT DE PERICULOASA?

Apneea se considera periculoasa pentru ca afecteaza concentratia in oxigen a sangelui.

Deasemenea intrerupe somnul si poate duce la o oboseala pe timpul zilei.

DACA AM APNEE IN SOMN, SUNT DIABETIC?

Nu neaparat, insa apneea de somn inseamna o crestere a riscului de a dezvolta diabet.

CARE SUNT SIMPTOMELE DE APNEE IN SOMN?

Apneea in somn si diabetulApneea din somn apare atunci cand o obstructie apare la nivelul de intrare a aerului in plamani.

Aceste perioade scurte de oprire a respiratiei sunt in general limitate la 10 secunde si pot aparea adesea pe parcursul noptii.

In general, creierul trezeste organismul in caz de apnee, adesea cu un sforait.

CAT DE SERIOASA ESTE?

Expertii sfatuiesc persoanele cu apnee, fie ea medie sau severa, sa mearga la un medic diabetolog. Apneea de somn poate sa varieze de la medie la serioasa si se masoara in functie de numarul de apnei si hipoapnei de pe parcursul noptii.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *