Cum este diabetul diferit pentru femei fata de barbati?

Barbatii si femeile experimenteaza diabetul diferit din cauza diferentelor genetice. Femeile care sufera de diabet se pot confrunta cu probleme de sanatate unice.

FEMEILE CE SUFERA DE DIABET SUNT MULT MAI EXPUSE LA:

CANDIDOZA

Femeile diabetice sunt predispuse la infectii recurente candidozice conform Asociatiei Americane pentru Diabet (ADA). Aceasta infectie apare din cauza modului in care corpul proceseaza zaharul sau mai bine zis nu il proceseaza. Va recomandam sa anuntati medicul dumneavoastra in cazul in care suferiti de o astfel de infectie. Deasemenea puteti evita si preveni aparitia acestui tip de infectie purtand lenjerie intima din bumbac. Acest tip de lenjerie reduce umiditatea din zona vaginala si in acest fel reduce probabilitatea de a va infecta. Folositi pentru igiena intima produse cat mai naturale, ce nu va modifica pH-ul local, produse ce nu sunt parfumate si nu contin alcool.

REDUCEREA APETITULUI SEXUAL SI DURERE IN TIMPUL ACTULUI SEXUAL

Diabetul si femeileAsociatia Americana pentru Diabet a descoperit ca femeile ce sufera de diabet experimenteaza adesea lubrifiere vaginala redusa, ceea ce are ca rezultat un act sexual dureros. Acest fapt poate reduce placerea unui act sexual. Deasemenea medicamentele contraceptive bazate pe hormoni interactioneaza cu medicamentele pentru diabet si reduc apetitul sexual, asadar este bine sa discutati aceasta problema cat mai deschis cu medicul dumneavoastra diabetolog. Diabetul va poate afecta organele reproductive, asadar va recomandam sa vizitati un ginecolog in mod regulat pentru a va asigura ca totul este in regula in aceasta zona.

DIABETUL AFECTEAZA MENSTRUATIA

Fluctuatia hormonala ce are loc in timpul menstruatiei, dar si la menopauza poate face ca mentinerea glicemiei intre limitele normale sa fie extrem de greoaie. Deasemenea, anumite tipuri de anticonceptionale pot creste glicemia, afectandu-va si mai mult diabetul.

Un studiu publicat in jurnalul Asociatiei Americane pentru Diabet a descoperit ca femeile ce sufera de diabet zaharat tip 1 sunt mai predispuse la probleme menstruale decat surorile lor ce nu sufera de diabet. Deasemenea copiii femeilor ce sufera de diabet incep menstruatia mai tarziu, au cicluri menstruale mai lungi, menstrueaza mai mult inainte de a ajunge la Diabetul si femeilemenopauza si adesea au o menstruatie dificila pana la varsta de 30 de ani. Problemele menstruale trebuiesc deasemenea discutate cu medicul dumneavoastra diabetolog, mai ales pentru ca acestea pot ascunde alte afectiuni precum endometrioza sau sindromul ovarelor polichistice. Studiul a observat ca problemele menstruale pot creste deasemenea riscul de boala cardiovasculara si osteoporoza, doua afectiuni ce sunt deasemenea asociate cu diabetul zaharat tip 1.

MENOPAUZA SI DIABETUL

Diabetul poate afecta menopauza si vice versa. Asociatia Americana pentru Diabet constata ca femeile ce sufera de diabet si urmeaza un tratament hormonal pe timpul menopauzei pot avea un risc crescut de cancer uterin si cancer de san.

Va recomandam sa discutati cu medicul dumneavoastra diabetolog despre orice fel de simptome ciudate. In locul alegerii unui tratament bazat pe estrogen, este bine sa alegeti un tratament combinat estrogen-progesteron pentru a va reduce riscurile si pentru a scapa de tulburarile climaterice (bufeuri) asociate cu menopauza. Deasemenea femeile cu diabet au un risc crescut de a dezvolta sindromul ovarelor polichistice care pot afecta progresul menopauzei.

Sursa: Diabetic Connect

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *