Cum sa porti pompa de insulina

Pompa de insulina prezinta avantaje si dezavantaje. Exista de obicei mai multe optiuni disponibile pentru a purta pompa de insulina pentru activitati diferite.

Unele dintre aceste optiuni au fost descoperite in mod creativ de purtatorii de pompa de insulina si impartasite in comunitatile de utilizatori de pompa.

PURTATI POMPA DE INSULINA CU MANDRIE

Cum sa porti pompa de insulinaDaca sunteti mandri de pompa dumneavoastra si va place sa o aratati lumii, un clips pentru pompa de insulina este foarte potrivit. Cu ajutorul lui puteti atasa pompa de insulina la curea, buzunar sau talie.

In unele cazuri, insa, ca spre exemplu atunci cand mergeti cu transportul in comun, este posibil sa va doriti sa acoperiti pompa de insulina pentru a nu atrage hotii de buzunare. Aveti in vedere ca in mod sigur acestia vor confunda pompa de insulina cu un MP3 player sau alt aparat electronic.

MODIFICATI-VA HAINELE PENTRU POMPA DE INSULINA

Aceasta reprezinta o optiune populara intre cei ce au putin talent la crosetat.

Mai multi utilizatori de pompa de insulina si-au modificat hainele pentru a adauga buzunare in plus, fie in afara, fie in interiorul hainelor pentru a-si tine pompa de insulina.

POMPE ATASABILE

Cum sa porti pompa de insulinaAceste pompe, ca spre exemplu OmniPod de la Ypsomed, nu au nevoie sa fie tinute intr-un loc pentru ca ele adera de piele langa setul de infuzie.

In unele cazuri, va trebui sa va ganditi inainte de a alege o pompa. Daca doriti sa faceti sport sau sa purtati anumite haine pentru un eveniment deosebit sau un bal.

LA MUNCA SAU INTR-UN CADRU SERIOS

Daca pompa dumneavoastra are o telecomanda, o puteti purta, din fericire, sub camasa. Daca aveti o pompa fara telecomanda, o husa din piele pentru pompa poate arata identic cu o husa din piele pentru telefonul mobil.

In cazul in care sunteti femeie puteti purta pompa de insulina intr-un buzunar special la sutien, daca va este confortabil.

NOAPTEA

Exista cateva optiuni de a purta pompa de insulina noaptea care pot varia de la a va tine pompa libera langa dumneavoastra, a o tine pe podea langa dumneavoastra sau sa o purtati sub pijama. Coaserea unui buzunar in plus la pijama tinde sa fie o optiune populara.

CU O ROCHIE

Cum sa porti pompa de insulinaIn functie de tipul de rochie, puteti purta pompa intr-un buzunar la sutien sau intr-un buzunar pe coapsa. Pastrarea pompei sub dres este inca o optiune care poate functiona atata timp cat nu este prea cald.

Agatarea pompei de o banda atasata pe picior este inca o optiune si pare sa fie una populara printre mirese in ziua nuntii, mai ales daca rochia permite asta, sau e modificata pentru a permite asta. In acest fel aveti acces relativ usor la pompa.

LA PLAJA

O optiune buna pentru o zi la plaja, este borseta care poate fi puternic colorata sau stilizata pentru a se potrivi costumului.

Daca vreti sa ascundeti pompa sub haine, aceasta poate fi purtata intr-un costum de inot sau sub o camasa sau pantaloni scurti largi. Pentru fete, un sarafan poate acoperi pompa si va poate pastra costumatia de plaja.

Aveti in vedere ca este o idee buna sa va feriti pompa de insulina de soare pentru ca eficienta insulinei poate fi afectata de lumina si caldura. Deasemenea caldura poate duce la aparitia unor bule de aer in rezervor sau in tuburi.

SPORT

Cum sa porti pompa de insulinaUnele dintre probleme vor include cum sa va securizati si sa va protejati pompa, cum sa evitati prinderea tuburilor de orice sau oricine, cum sa pozitionati pompa si sa va permiteti libertatea de miscare si performanta.

ATUNCI CAND SUNTETI INSARCINATA

Pe timpul ultimelor luni de sarcina, daca pielea de pe burta devine dura, poate deveni mai dificil sa purtati setul de infuzie la nivelul abdomenului. Este foarte posibil ca setul de infuzie sa va irite.

Asadar, va sfatuim sa va utilizati zona abdominala in primele luni de sarcina, urmand ca apoi sa utilizati zona coapselor, feselor sau oricare parte din spate a corpului.

Unele doamne vor putea utiliza zona abdominala pe intreaga durata a sarcinii. Daca va este usor sa va utilizati zona abdominala si nu experimentati niciun fel de problema puteti foarte bine sa va folositi de aceasta zona.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *