Cum se distrug rinichii?

Rinichii nostri reprezinta organe vitale responsabile cu reglarea tensiunii arteriale si filtrarea toxinelor. Distructia renala poate fi cateodata ireversibila si puteti sa va distrugeti rinichii, fara sa va dati seama. Exista nenumarate moduri prin care va puteti proteja rinichii, dar primul pas consta in constientizarea distructiei pe care o poate face un obicei prost din viata de zi cu zi.

CAUZE DE DISTRUCTIE RENALA

Antiinflamatoarele utilizate pe termen lung, in mod special in doze mari, pot reduce fluxul sanguin de la nivelul rinichilor. Administrarea dupa ureche a antiinflamatoarelor pentru mai mult de 10 zile poate distruge rinichii. Daca luati antiinflamatoare, evitati sa consumati alcool si cresteti cantitate de lichide pe care o beti in fiecare zi. Vorbiti cu doctorul dumneavoastra despre tipul de antiinflamatoare ce va sunt prescrise, mai ales daca suferiti deja de o boala renala.

Fumatul poate interactiona cu medicamentele si poate duce la tensiune arteriala prost controlata ceea ce in final duce la boala de rinichi. Deasemenea fumatul incetineste fluxul sanguin de la nivelul rinichilor, inrautatind asadar o boala de rinichi preexistenta.

Bauturile indulcite cu zahar pot contine mai mult zahar decat va imaginati. O cola de 300 ml contine 39 de grame de zahar – cam noua lingurite de zahar. Asociatia Americana de Cardiologie recomanda limitarea zaharului la 6 lingurite pe zi pentru femei si 9 lingurite pe zi pentru barbati. Nu faceti greseala, comuna de altfel, prin care tineti cont de zaharul din alimente si nu de cel din bauturi. Luati in considerare cat zahar consumati atat in mancare, cat si in bauturi, verificati etichetele bauturilor. Cercetarile au aratat ca zaharul poate imbolnavi rinichii, deasemenea pana si bauturile acidulate indulcite artificial pot avea un impact nefavorabil asupra rinichilor.

Bauturile acidulate contin adesea un nivel ridicat de acid fosforic, care a fost legat de aparitia pietrelor de la rinichi, dar si de alte probleme renale – un motiv in plus pentru a renunta la bauturile acidulate. Acidul fosforic, consumat cu regularitate, va forteaza rinichii la munci suplimentare pentru a indeparta resturile nocive din corp.

Alimentele bogate in sodiu cresc tensiunea arteriala si in timp pot duce la insuficienta renala. Sodiul se gaseste in mai multe alimente decat in simpla sare ce o aveti pe masa. Limitati cantitatea de alimente procesate cu un continut crescut in sodiu pe care le consumati. Din aceasta categorie fac parte mezelurile, sosurile si diversele condimente. Inainte de a adauga sare, gustati mancarea si vedeti daca are nevoie de sare sau daca puteti ca in loc de sare sa adaugati ierburi pentru mai multa savoare.

CE ARATA CERCETARILE LEGATE DE DIETA

O dieta nesanatoasa si obiceiuri nesanatoase pot duce la obezitate, diabet si un risc crescut de boli renale. Noi descoperiri venite de la Universitatea Johns Hopkins au gasit ca oamenii cu o dieta bazata pe alimente procesate, carnuri rosii, bauturi indulcite si sodiu, cu un continut scazut de fructe, faina integrala si nuci vor dezvolta mai rapid diferite boli renale.

Participantii la studiu cu indicele de masa corporala de cel putin 30 s-au dovedit de doua ori mai predispusi unei boli de rinichi. Rezultatele studiului au aratat ca o dieta nesanatoasa si fumatul influenteaza gradul de risc de dezvoltare a bolilor renale. ” Spre deosebire de istoricul familial de boala renala, dieta, fumatul si obezitatea sunt factori modificabili, oamenii isi pot proteja rinichii si in acest fel pot preveni o distructie viitoare.” a spus Dr. Alex Chang, unul dintre cercetatorii studiului.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *