De ce nu slabesc cu dieta saraca in carbohidrati?

Dieta saraca in carbohidrati este de obicei extrem de eficienta la pacientii cu diabet, insa cateodata exista factori care pot influenta negativ buna functionare a acestui tip de dieta.

In unele cazuri, este posibil sa se strecoare o greseala in alcatuirea dietei. In alte cazuri, poate fi insa vorba, despre probleme mai mari ce nu pot fi controlate.

In acest articol despre dieta saraca in carbohidrati vom aborda urmatoarele aspecte:

  • asteptari nerealistice si lipsa rabdarii;
  • medicamente ce nu permit progresul dietei;
  • stresul;
  • alte probleme medicale.

ASTEPTARILE NEREALISTICE IN DIETA SARACA IN CARBOHIDRATI

Una dintre probleme este inceperea unei diete cu sperante nerealistice.

Dieta saraca in carbohidrati poate avea cateodata un succes imediat, insa efectele pot varia de la persoana la alta. Nu va pierdeti speranta imediat daca nu pierdeti in greutate sau daca glicemiile nu se imbunatatesc rapid sau la fel de repede cum s-a intamplat in cazul altor persoane.

De ce nu slabesc cu dieta saraca in carbohidrati?Deasemenea, luati in calcul ca dieta saraca in carbohidrati, are rezultate extrem de eficiente la inceput, cand se pierd destule kilograme. Rezultatele sunt insa datorate pierderii lichidelor, dupa aceasta perioada insa apare o perioada de platou.

Nu va descurajati imediat, daca scaderea in greutate incepe sa se opreasca. Perioada de platou pentru scaderea in greutate este comuna si marea majoritate a persoanelor vor trece prin aceasta perioada, care se poate si repeta de multe ori. Sfatul nostru este sa ii dati timp.

Daca faceti totul corect si nu vedeti niciun rezultat dupa doua luni, ar putea fi vorba despre o alta problema.

MEDICAMENTE CE INTERVIN NEGATIV IN DIETA SARACA IN CARBOHIDRATI

Unele medicamente pot afecta scaderea in greutate indiferent de dieta pe care o urmati.

Medicamentele antidiabet (cum ar fi insulina, sulfonilureicele si glinidele) care au rolul de a creste cantitatea de insulina din organism va pot incetini progresul. Aceste medicamente cresc nivelul de insulina din corp si cateodata scaderea in greutate poate fi extrem de dificila.

De ce nu slabesc cu dieta saraca in carbohidrati?In mod normal, dozele acestor medicamente ar trebui ajustate inainte de a incepe tratamentul pentru a preveni hipoglicemia si pentru a va ajuta in scaderea in greutate.

Alte medicamente ce nu se folosesc pentru diabet, cum ar fi steroizii si anumite antidepresive sunt deasemenea legate de cresterea in greutate si de cresterea glicemiei.

Este foarte important sa continuati sa luati medicamentele care va sunt prescrise. Cu toate acestea, in cazul in care efectul tratamentului are mai multe dezavantaje decat avantaje, puteti discuta problema cu medicul diabetolog si puteti ajunge la o solutie benefica.

STRESUL

Stresul provoaca haos la nivelul metabolismului daca i se ofera aceasta sansa.

Efectele stresului pot fi:

  • cresterea senzatiei de foame si in consecinta cresterea numarului de gustari;
  • cresterea poftei pentru alimente nesanatoase;
  • somn ineficient.

Exista nenumarate dovezi care arata ca expunerea regulata la stres poate creste riscul depunerii tesutului adipos la nivelul organelor interne. Grasimea depusa la nivelul organelor interne reprezinta o grasime extrem de periculoasa.

Daca sunteti expusi la stres, exista moduri prin care puteti reduce si minimaliza efectele pe care acesta le are asupra organismului.

ALTE PROBLEME MEDICALE

Exista alte probleme medicale care pot interveni negativ asupra scaderii in greutate, dar si asupra stabilirii unui echilibru glicemic.

Grasimile in diabetO afectiune a tiroidei, denumita hipotiroidism, poate face ca organismul sa arda mai greu caloriile si in acest fel scaderea in greutate sa fie mai greu de realizat.

Daca recunoasteti simptomele de hipotiroidism, discutati cu medicul dumneavoastra, acesta va recomanda cateva analize ce pot pune diagnosticul corect de hipotiroidism.

Alte probleme medicale legate de cresterea in greutate includ:

  • sindromul Cushing;
  • sindromul ovarelor polichistice.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *