Diabetic de 80 de ani

Un barbat in varsta de 88 de ani a devenit prima persoana din Marea Britanie care a primit medalia H.G.Wells pentru ca a fost diabetic de 80 de ani.

Clifford Whittaker, din Colchester, a primit diagnosticul de diabet zaharat tip 1 la varsta de 8 ani. Domnul Whittaker si-a condus masina pana acum doi ani si a muncit pana la 60 de ani. „Diabetul meu nu m-a impiedicat vreodata sa fac ceva, iar oamenii au fost intotdeauna foarte amabili cu mine.” a spus el.

Medalia pe care domnul Whittaker a primit-o poarta numele romancierului H.G.Wells, care a fost co-fondator al Asociatiei de diabet in 1934, cunoscuta in zilele noastre ca Diabets UK.

Wells, impreuna cu co-fondatorul Dr. Robert Lawrence, au avut diabet, iar medalia comemoreaza 80 de ani de viata cu aceasta boala. Diabetes UK premiaza deasemenea oamenii ce traiesc cu diabet de 50, 60 si 70 de ani.

Domnul Whittaker a primit aceasta medalie la el acasa. Medalia i-a fost inmanata de managerul regional al Diabetes UK, Sharon Roberts care a spus: „Este un privilegiu sa il intalnesc pe Clifford si sa aud despre aventura sa alaturi de diabet. El reprezinta o inspiratie, el ne-a aratat tuturor ca daca ne mentinem diabetul sub control putem duce o viata lunga si sanatoasa.”

Domnul Whittaker sustine ca a ajuns sa fie diabetic de 80 de ani mai ales datorita suportului sotiei sale, cu care a fost casatorit timp de 60 de ani.

„Doreen a murit acum sase ani. Dar ea avea grija de mine foarte bine, ea se asigura ca mananc ce trebuie si ca am grija in general de mine.” a spus domnul Whittaker diabetic de 80 de ani.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *