Diabetul este afectat de caldura?

Diabetul zaharat este afectat de temperaturile extreme. Odata cu cresterea temperaturilor, puteti observa si cresterea glicemiei mai ales la persoanele ce sufera de diabet zaharat. Cum este asa ceva posibil si mai ce puteti face pentru a va proteja?

Mai intai, trebuie sa intelegeti ca temperatura ridicata, dar si temperatura scazuta adauga o stare de stres asupra intregului organism. Corpul trece printr-o stare de panica si elibereaza hormoni ca adrenalina sau cortizol. Acesti hormoni de supravietuire fac ca ficatul sa elibereze glucoza pentru a da corpului energia necesara pentru a trece peste o situatie stresanta, asadar glicemia va trece peste limita, iar diabetul se va dezechilibra.

Pentru ca situatia sa devina si mai confuza, pentru ca dupa cum stiti diabetul nu este o boala usoara, pot apare si hipoglicemii in timpul temperaturilor extreme, pentru ca organismul utilizeaza mai multa energie pentru a se incalzi sau a se raci. Toate acestea pot parea foarte complicate, mai ales atunci cand incercam sa ne simtim bine in vacanta si sa ne mentinem un nivel normal al glicemiei, insa diabetul nu trebuie niciodata uitat.


Ce trebuie sa tineti minte este ca nivelul glicemiei depinde si de factorii externi, cum ar fi starea de hidratare, efortul fizic si alimentatia. Diabetul se poate dezechilibra foarte usor in conditii extreme.Diabetul si caldura

Hidratarea este probabil cel mai important element care va ajuta sa ramaneti in siguranta atunci cand iesiti la plimbare pe canicula. Lichidele simple, ca apa, sunt cele mai bune. Toate persoanele care sufera de diabet sunt predispuse la deshidratare, iar aceasta poate deveni extrem de periculoasa, daca nu este tratata. Deshidratarea poate da stari de confuzie, asadar este posibil sa nu va dati seama ca ati intrat in hipoglicemie.

Principalul nostru sfat este sa va hidratati si va testati glicemia mai frecvent atunci cand iesiti din casa, iar afara este cald. Deasemenea trebuie sa retineti ca este posibili ca medicamentele dumneavoastra sa se degradeze atunci cand le expuneti la caldura excesiva. Pastrati-va medicamentele in locul potrivit, in asa fel incat sa nu stea nici la caldura, dar nici  sa nu inghete.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *