Femeile diabetice

Femeile diabetice reprezinta un procent demn de luat in seama atunci cand vorbim despre aceasta boala cronica si de afinitatea ei catre un anumit sex.

Barbatii si femeile experimenteaza diabetul in mod diferit din cauza diferentelor genetice. Femeile diabetice pot sa se confrunte cu riscuri si probleme medicale unice.

FEMEILE DIABETICE SUNT MAI PREDISPUSE LA:

INFECTII FUNGICE

Femeile diabeticeFemeile diabetice sunt mai predispuse la infectii fungice recurente conform ADA (American Diabetes Association sau Asociatia Americana Antidiabet).

Problema apare din cauza modului in care corpul proceseaza (sau mai bine spus nu poate procesa) zaharul. Femeile diabetice ce prezinta infectii fungice recurente ar trebui sa isi administreze oral medicamente antifungice pentru a reduce posibilitatea ca infectiile sa reapara.

Nu uitati insa ca intotdeauna sa discutati cu medicul diabetolog inainte de a incepe un tratament. Deasemenea lenjeria intima trebuie sa fie de bumbac. Bumbacul va ajuta sa reduceti umezeala din zona intima, reducand astfel posibilitatea ca fungii sa se dezvolte in acea zona.

Lenjeria de tip tanga va creste riscul acestor infectii. Produsele parfumate ca gelurile de dus, spray-urile si servetelele umede parfumate va pot afecta pH-ul natural, asadar folositi produse fara parfum sau renuntati la orice produs cosmetic.

LIPSA APETITULUI SEXUAL SI DURERI IN TIMPUL ACTULUI SEXUAL

ADA a descoperit ca femeile diabetice experimenteaza adesea lubrifiere vaginala defectuoasa, iar aceasta poate duce la un act sexual dureros. Acesta reprezinta un factor ce poate duce la pierderea interesului pentru sex.

Deasemenea anticonceptionalele interactioneaza cu medicamentele antidiabetice si reduc apetitul sexual, asadar discutati despre asta cu medicul diabetolog.

Diabetul va poate afecta organele reproducatoare, asadar este important sa mergeti in mod regulat la un medic ginecolog pentru a va asigura ca totul functioneaza in regula.

DIABETUL AFECTEAZA MENSTRUATIA

Femeile diabeticeFluctuatia hormonala ce apare odata cu menstruatia si menopauza poate da peste cap nivelul glicemiei. Deasemenea anumite tipuri de anticonceptionale pot creste glicemia, afectand tratamentul antidiabetic si mai mult.

Un studiu publicat in jurnalul ADA Diabetes Care a aratat ca femeile cu diabet zaharat tip 1 erau mai predispuse la probleme legate de menstruatie fata de femeile fara diabet. Surorile cu diabet au inceput menstruatia mai tarziu, aveau cicluri mai lungi, au menstruat mai mult timp inainte de a ajunge la menopauza.

Problemele menstruale trebuiesc discutate cu medicul ginecolog, ele pot fi simptome pentru afectiuni ca endometrioza sau ovarul polichistic. Studiul a aratat ca problemele menstruale pot deasemenea creste riscul cardiovascular si osteoporoza, doua afectiuni ce sunt deasemenea asociate cu diabetul zaharat tip 1.

MENOPAUZA SI DIABETUL

Femeile diabeticeDiabetul poate afecta menopauza si vice versa. ADA spune ca femeile diabetice si urmeaza o terapie de substitutie hormonala in timpul menopauzei pot avea un risc mai crescut de cancer uterin si de san.

Diabetul poate afecta menopauza si vice versa. Discutati orice simptome neplacute cu medicul dumneavoastra.

In loc sa alegeti variantele bazate pe estrogen, considerati utilizarea unei combinatii estrogen-progesteron pentru a reduce acest risc si pentru a scapa de bufeuri si alte simptome asociate cu menopauza.

Healthline spune ca femeile diabetice pot avea deasemenea risc crescut de ovar polichistic.

Sursa: Diabetic Connect

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *