Fiasp o noua insulina rapida

O noua insulina rapida denumita Fiasp a fost lansata in Marea Britanie pentru adultii cu diabet zaharat tip 1 sau diabet zaharat tip 2 insulino-necesitant.

FIASP O NOUA INSULINA RAPIDA LANSATA IN MAREA BRITANIE

Fiasp o noua insulina rapida lansata in Marea BritanieNoua insulina a primit aprobarea europeana in data de 10 ianuarie a anului curent si va fi disponibila gratuit in comparatie cu NovoRapid (insulina aspart).

Fiasp, dezvoltata de Novo Nordisk, poate ajuta la imbunatatirea glicemiilor dupa masa, actionand de doua ori mai rapid in sange dupa injectare. Fiasp actioneaza la doar patru minute dupa injectare.

 

Aceasta absorbtie rapida ajuta persoanele cu diabet sa ajunga la o glicemie optima dupa masa mai repede.

„Astazi suntem incantati sa aducem pe piata o nou si mult imbunatatita insulina dupa masa,” a spus Avideh Nazeri, Directorul medical din UK si IRE al Novo Nordisk.

„Insulina rapida aspart va reusi sa indeplineasca teluri imposibile pentru cei care se lupta sa isi pastreze glicemia intre limite dupa masa.”

„Acesta reprezinta un pas important pentru obtinerea tintelor glicemice optime dupa masa si in ultima instanta obtinerea unor beneficii importante pentru sanatate.”

Fiasp o noua insulina rapida lansata in Marea BritanieStudiile clinice au aratat ca Fiasp a depasit ca eficienta NovoRapid-ul la pacientii cu diabet zaharat tip 1 si mai ales la cei care nu reuseau sa isi atinga tintele glicemice dupa masa.

Rezultatele au fost chiar mai pronuntate la persoanele ce utilizau pompele de insulina, fara a se observa o crestere a episoadelor hipoglicemice sau hiperglicemice.

Persoanele cu diabet zaharat tip 2 insulino-necesitant care si-au administrat Fiasp au resimtit deasemenea imbunatatiri la o ora dupa masa, comparativ cu NovoRapid.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *