Fructe bune in diabet

In articolul azi vorbesc despre fructe, in special despre fructe bune in diabet.

Trebuie sa stiti ca in general fructele sunt pline de vitamine si minerale bune pentru dumneavoastra, de asemenea fructele contin fibre.

Fibrele va sunt benefice, ele ajuta la:

  • scaderea colesterolului;
  • scaderea riscului de aparitie a diabetului zaharat;
  • mentinerea unui tranzit intestinal normal.

Atunci cand vorbesc despre fructe bune in diabet, ma refer la fructele crude, nu la cele pasate sau sub forma de suc. Chiar daca anumite fructe sunt bune in diabet, trebuie sa stiti ca ele contin carbohidrati si acestia trebuie masurati. Portia de fructe reprezinta cheia.

Revin cu rugamintea de a consuma fructele intregi, cu coaja acolo unde este posibil. De asemenea incercati sa consumati varianta mai cruda a fructului, nu cea coapa si aproape de degradare.

FRUCTE BUNE IN DIABET

FRUCTELE DE PADURE

Prima grupa de fructe despre care voi vorbi este reprezentata de fructele de padure. Fructele de padure au un continut mic de carbohidrati si o cantitate suficienta de antioxidanti. Fructele de padure, ca afinele, capsunele, zmeura, murele si asa mai departe sunt pline de antioxidanti si sunt recomandate pentru consumul diabeticilor.

CIRESELE DE MAI

Un alt fruct benefic pentru diabetici este cireasa de mai. Ciresele de mai nu trebuie confundate cu cele de iunie – iulie care nu sunt recomandate diabeticilor. Ciresele de mai au un continut net inferior de carbohidrati in comparatie cu ciresele de vara.

Ciresele de mai contin antioxidanti, antioxidantii va ajuta in lupta impotriva bolilor cardiovasculare, a cancerului, dar si a altor afectiuni.

PIERSICILE

Va recomand de asemenea si consumul de piersici. O piersica de dimensiuni medii are 59 de calorii si circa 14 grame de carbohidrati. Pe langa un numar mic de carbohidrati piersicile contin si vitamina C, dar si potasiu. Atunci cand va doriti o gustare sanatoasa, va recomand sa consumati o piersica.

Fructe bune in diabet
Fructe bune in diabet

CAISELE

Puteti incerca si caisele, care sunt la fel de gustoase si de benefice. O caisa are 17 calorii si 4 grame carbohidrati, iar patru caise va asigura cantitatea zilnica necesara de vitamina A. Caisele reprezinta de asemenea o sursa excelenta de fibre.

MERELE VERZI

Sa nu uitam de mere. Merele verzi reprezinta o gustare excelenta pentru un diabetic. Un mar verde de dimensiune medie ofera circa 95 de calorii si 25 grame de glucide. Merele contin fibre, vitamina C si antioxidanti. Va recomand sa nu curatati coaja marului deoarece aceasta este extrem de importanta si benefica pentru dumneavoastra.

PORTOCALELE

Am ajuns la portocale. Consumati o portocala pe zi pentru 15 grame de glucide si vitamina C. Portocalele contin folati si potasiu ce va pot ajuta la normalizarea tensiunii arteriale. La fel de benefice ca si portocalele sunt si alte citrice precum mandarinele, pomelo, grapefruitul si asa mai departe.

Daca aveti pofta de ceva dulce, incercati: Prajitura cu lamaie.

PERELE

Perele aduc pe langa o gustare sanatoasa, un plus de vitamina K si fibre. Deoarece perele sunt o sursa excelenta de fibre va recomand sa le adaugati in planul dumneavoastra alimentar. Alegeti perele verzi.

Va recomandam reteta de: Salata cu ardei si pere.

KIWI

Kiwi este plin de potasiu, fibre si vitamina C. Un fruct contine 215 mg potasiu, 64 mg vitamina C si doua grame fibre. Un kiwi are 42 de calorii si 10 grame carbohidrati, asadar poate fi incadrat cu usurinta in dieta dumneavoasta.

Nu uitati sa dati like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.

Pentru consultati doamna Dr. Petrache va asteapta in: Clinica Virtuala.

Avem si un grup de suport unde va asteptam cu drag: Despre diabet si nutritie.

Canalul de Youtube va este dedicat si o puteti urmari pe doamna doctor in diferite tutoriale pentru diabetici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *