Glicemia se poate testa si altfel

Noua tehnologie prin care se testeaza glicemia poate insemna ca pacientii cu diabet nu vor mai trebui sa isi intepe degetul pentru a-si determina glicemia. O inovatie de la Universitatea din Leeds a dus la dezvoltarea unui dispozitiv mic care foloseste lasere de intensitate mica pentru a testa glicemia.

Aparatul nu penetreaza pielea – asa cum fac de fiecare data bolnavii de diabet atunci cand isi testeaza glicemia, iar asta se intampla chiar si de mai multe ori pe zi. Inovatia va face ca de acum inainte bolnavii de diabet sa isi testeze glicemia fara nici cea mai mica durere.

Cum functioneaza aparatul?

GlicemiaAparatul utilizeaza tehnologia laser pentru a masura glicemia. Procesul nu dureaza mai mult de 30 de secunde. Aparatul poate monitoriza in mod continuu glicemia ceea ce ne duce cu gandul la aparitia unui aparat portabil pentru dozarea glicemiei.

Inginerii spera ca de indata ce testele viitoare se vor finaliza, iar aparatul este pus pe piata, vor fi disponibile atat variante portabile cat si purtabile. Vorbind despre capacitatea aparatului, Profesor Gin Jose, de la Universitatea din Leeds a spus: „Acest aparat le va permite oamenilor sa isi regleze glicemia si deasemenea in acest fel se vor reduce la maxim spitalizarile din cauza hipo/hiperglicemiei. Acest dispozitiv purtabil va fi la un pas distanta de un produs care va trimite alerte catre telefoanele inteligente sau va trimite valorile glicemiei chiar catre medicul diabetolog, permitandu-le astfel sa evalueze cum isi monitorizeaza pacientul boala.”

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *