Greselile din dieta saraca in carbohidrati
Greselile din dieta saraca in carbohidrati pot fi evitate, daca le cunoasteti.
Principiul in dieta saraca in carbohidrati este foarte simplu, insa exista cateva greseli comune care se pot petrece si care va pot incetini progresul.
GRESELILE DIN DIETA SARACA IN CARBOHIDRATI
In acest articol, vom analiza greselile ce pot aparea in dieta saraca in carbohidrati.
Printre greselile cele mai comune se numara:
- Nu va odihniti suficient.
- Gustarile frecvente.
- Mancati mai multi carbohidrati decat credeti.
- Mancati prea multe proteine.
- Consumati alimente care au un continut mincinos de carbohidrati.
- Aveti zile de pauza in dieta.
NU VA ODIHNITI SUFICIENT
De cele mai multe ori luam somnul ca pe ceva prea putin important, insa odihna corecta pe timpul noptii este necesara pentru ca organismul sa isi reincarce bateriile si sa se vindece intre doua zile.
Somnul bun ajuta la reducerea inflamatiei. Acest fenomen are un efect pozitiv in intregul corp, reducand stresul si boala cardiovasculara.
Daca nu va odihniti suficient, nivelul hormonal va fi afectat, iar metabolismul va avea de suferit.
Somnul insuficient poate duce la nevoia de gustari frecvente intre mese si pofta pentru alimente nesanatoase.
GUSTARILE FRECVENTE
Problema gustarilor este legata mai ales de insulina. Gustarile frecvente mentin nivelul de insulina ridicat in circuitul sanguin si tocmai asta dorim sa evitam in cazul in care dorim sa slabim.
Insulina reprezinta hormonul de stocare a grasimii, asadar un nivel crescut de insulina pe parcursul zilei, inseamna depozitarea de prea multa grasime.
Daca nu aveti un motiv intemeiat pentru care sa va temeti ca slabiti, ar fi bine sa reduceti gustarile pe cat de mult posibil.
MANCATI MAI MULTI CARBOHIDRATI DECAT CREDETI
Este relativ usor sa cadeti in aceasta capcana fara sa va dati seama, mai ales daca subestimati continutul de carbohidrati in mod constant.
Este bine sa aflati numarul corect de carbohidrati.
MANCATI PREA MULTE PROTEINE
Este foarte posibil sa exagerati consumul de proteine intr-o dieta saraca in carbohidrati. Pentru majoritatea oamenilor, consumul de proteine trebuie sa fie moderat sau scazut intr-o dieta saraca in carbohidrati.
Daca va contorizati consumul caloric, ar trebui sa considerati 50-60 grame de proteina ca un consum moderat.
Problema consumului mare de proteine, este ca puteti forta ficatul sa produca mai multa glucoza (proces ce poarta denumirea de gluconeogeneza). O productie mai mare de glucoza, inseamna un nivel crescut de zahar si o nevoie mai mare de insulina (atat provenita de la pancreas, cat si de la injectiile pe care trebuie sa vi le administrati ca parte a tratamentului).
Efectul acestui fenome este ca puteti ascunde o cetoza si puteti sa preveniti scaderea in greutate.
Retineti ca unele surse de grasimi naturale, cum ar fi branza sau nucile, sunt deasemenea destul de bogate in proteine.
CONSUMATI ALIMENTE CARE AU UN CONTINUT MINCINOS DE CARBOHIDRATI
Alimentele ambalate cu eticheta de „sarac in carbohidrati” sau „keto” pot fi inselatoare si sunt de cele mai multe ori o pacaleala. Ele se lauda cu multe, insa in realitate totul este o minciuna.
Cu totii am vazut batoane keto, care contin mai multi carbohidrati decat un baton normal de cereale.
Adevarul este ca persoanele care au obtinut rezultate marete in dieta saraca in carbohidrati, au facut-o prin alimentatia naturala, fara sa caute scurtaturi.
AVETI ZILE DE PAUZA IN DIETA
Aceste zile pot fi in regula, daca sunt mentinute in parametrii, insa ele pot sa depaseasca masura pentru unii dintre noi.
Gustarile sunt bune atunci cand sunt micute, insa dedicarea unei intregi zile pentru gustarele este ca si cum ati cauta necazuri, mai ales daca va doriti sa slabiti.
Sursa: Diabetes UK