Hipoglicemia a jeun

Hipoglicemia a jeun este destul de frecventa in cazul diabeticilor, insa frecventa ei nu ii justifica prezenta. Daca aveti hipoglicemie a jeun, inainte de micul dejun, este important sa gasiti problema. Hipoglicemia a jeun inseamna hipoglicemie pe parcursul noptii.

Hipoglicemia a jeunHipoglicemia a jeun poate duce la probleme printre care mentionam: oboseala pe parcursul intregii zile si durerile de cap.

Hipoglicemia a jeun sau pe timpul noptii poate creste riscul de hipoglicemii severe si poate duce la aparitia tolerantei la hipoglicemie, situatie extrem de periculoasa.

In continuare incercam sa rezumam principalele motive de hipoglicemie a jeun.

HIPOGLICEMIA A JEUN – CAUZE FRECVENTE

1. PREA MULTA INSULINA BAZALA

Daca aveti in mod regulat hipoglicemie a jeun, este posibil ca insulina bazala (fie ea lenta sau intermediara) sa fie prea multa.

In cazul in care aceasta este problema va recomandam sa reduceti insulina bazala si sa va monitorizati glicemia in mod regulat pentru a vedea daca glicemiile s-au imbunatatit.

2. ATI UITAT SA LUATI O GUSTARE INAINTE DE CULCARE

Hipoglicemia a jeunDaca obisnuiti sa luati o gustare inainte de culcare, dar mai uitati din cand in cand, puteti avea hipoglicemie noaptea si inainte de micul dejun. Deasemenea in cazul in care gustarea este saraca in carbohidrati puteti avea aceiasi problema.

Puneti-va ceasul sa sune sau orice alt dispozitiv aveti la indemana pentru a va aminti sa va luati gustarea, ajustati corect numarul de carbohidrati pentru gustarea din-nainte de culcare.

3. ALCOOLUL

Hipoglicemia a jeun poate aparea si ca rezultat al consumului de alcool cu o seara inainte. Daca obisnuiti sa faceti hipoglicemie dupa consumul de alcool, este bine sa va ajustati consumul de carbohidrati inainte de culcare, tocmai pentru a a evita aceasta situatie.

4. EXERCITIUL FIZIC

Hipoglicemia a jeunExercitiul fizic intens sau prelungit cu o zi inainte poate duce la o reducere constanta a glicemiei pe parcursul noptii, pentru ca muschii dumneavoastra consuma glucoza din sange.

Daca exercitiul fizic va produce hipoglicemie pe parcursul noptii sau a jeun, trebuie sa-l corectati cu un consum adecvat de carbohidrati inainte de culcare. In cazul in care hipoglicemia tine mai mult de o zi, va trebui sa scadeti si insulina bazala urmatoarea data cand repetati efortul fizic.

Site-ul de fata, desi este unul documentat si realizat de un medic diabetolog, nu isi propune sa inlocuiasca medicul diabetolog. Va rugam sa contactati medicul diabetolog curant in caz de hipoglicemie constanta, acesta este singurul in masura sa va ghideze catre o solutie corecta.

Dupa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *