Injectarea insulinei

Injectarea insulinei reprezinta o parte esentiala a regimului zilnic pentru diabetici.

Cu toate ca insulina inhalatorie este disponibila si aprobata, realitatea este ca majoritatea diabeticilor cu tip 1, dar si a diabeticilor cu tip 2 care necesita insulina, vor trebui sa se injecteze in continuare.

DOARE INJECTAREA INSULINEI?

Acele de insulina s-au imbunatatit cu timpul, ceea ce inseamna ca procesul de injectare, chiar daca nu este lipsit de durere, nu mai este la fel de dureros.

Cu toate acestea multi pacienti inca gasesc injectarea insulinei suficient de dureroasa.

INJECTAREA INSULINEI SI DIAGNOSTICUL DE DIABET IMI VOR SCHIMBA VIATA?

Din pacate, diagnosticul de diabet zaharat duce la schimbari ale stilului de viata.

Pentru ca terapia cu insulina sa fie eficienta, este necesar sa faceti anumite schimbari ale stilului de viata.

Aceste schimbari ar trebui sa includa:

  • sa mancati sanatos;
  • sa faceti exercitiu fizic regulat;
  • sa va testati glicemia regulat;
  • sa urmati un regim de insulina strict.

Cu toate ca adoptarea masurilor de mai sus va influenteaza rutina zilnica, beneficiile in cazul in care suferiti de diabet sunt enorme.

Injectarea insulinei UNDE TREBUIE SA IMI INJECTEZ INSULINA CA SA FIE BINE?

Abdomenul este locul cel mai comun pentru injectarea insulinei. Pentru unele persoane, locul nu este potrivit, iar in acest caz trebuie utilizate alte zone. Printre celelalte zone includem: zona de sus a bratelor, zona superioara fesiera si exteriorul coapsei.

Toate aceste locuri sunt mai eficiente pentru ca ele au un strat de grasime ce permite absorbtia mai eficienta a insulinei. Zonele acestea au deasemenea mai putine terminatii nervoase, ceea ce inseamna ca sunt mai putin dureroase.

AR TREBUI SA SCHIMB LOCUL UNDE IMI INJECTEZ INSULINA?

Medicul diabetolog va poate ajuta in alegerea locurilor de injectare a insulinei, deasemenea tot acesta va invata cand sa le rotati si unde. Unii diabetici utilizeaza locuri diferite pentru diferitele injectii de insulina. Insulina se absoarbe diferit in functie de locul de injectare.

Unele locuri de injectare sunt mai bune pentru o absorbtie rapida (abdomenul), in timp ce altele sunt mai bune pentru o absorbtie lenta (coapse, fese).

Injectiile trebuie schimbate in permanenta. Asigurati-va ca fiecare injectie este la 1 cm distanta de cea precedenta. Utilizati aceiasi zona pentru cel putin o saptamana.

POT SA IMI FAC INJECTIA DE INSULINA PRIN HAINE?

Injectarea insulinei Exista mai multe motive pentru care injectarea insulinei prin haine este o idee proasta, cu toate ca poate parea convenabila. Atat seringile, cat si penurile sunt lubrifiate pentru a fi cat mai putin dureroase. Hainele pot indeparta aceasta lubrifiere, in consecinta injectia va fi mai dureroasa.

Hainele nu sunt sterile, iar substantele de pe haine pot contamina acul si pot aparea diferite infectii. Mai mult, hainele pot distruge eficienta acului, tocindu-l.

Deasemenea, hainele nu va permit sa vizionati locul injectiei si puteti intepa o alunita, o cicatrice, o zona iritata si tot asa.

CE INSEAMNA ASPIRATIA?

Aspiratia presupune tragerea inapoi a pistonului seringii pentru a verifica daca ati nimerit din greseala intr-un vas de sange. Daca se intampla asta, trebuie sa intepati alta zona.

Cu toate acestea, aspiratia nu mai este necesara atunci cand faceti injectia de insulina, dispozitivele actuale nici nu mai permit aceasta manevra.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *