Injectarea insulinei in public

Injectarea insulinei in public este problematica, de obicei cei ce nu au diabet accepta destul de sceptici acest proces. Insa injectarea insulinei in public este destul de rara.

Multi diabetici evita injectarea insulinei in public, retragandu-se fie intr-o camera ascunsa, fie in toaleta sau in masina.

Important insa este sa fiti discreti si cel mai important este sa reduceti la minim riscurile pentru cei din jur si in primul rand pentru dumneavoastra.

Aceleasi reguli generale se pot aplica si altor medicamente injectabile, incretin mimeticele ca Byetta/Bydureon, dar si Victoza

INJECTAREA INSULINEI IN PUBLIC ESTE O PROBLEMA PENTRU ALTII?

Oamenii activi pe forumurile de diabet declara, ca in general injectarea insulinei in public nu reprezinta de obicei o problema si ca numai ocazional va determina o anumita reactie.

Merita sa fiti constienti ca unele persoane din jurul dumneavoastra pot avea o fobie de ace, deci e mai bine sa fiti cat mai discret posibil, mai ales daca in jurul dumneavoastra sunt oameni pe care nu ii cunoasteti bine.

Injectarea insulinei in publicINJECTAREA INSULINEI INTR-O CAMERA PRIVATA

In unele cazuri, va recomandam sa solicitati utilizarea unei zone private pentru administrarea unei injectii.

Unele unitati pot solicita ca injectiile sa se faca intr-o zona privata din motive de sanatate si siguranta. Daca aveti ocazia este bine sa utilizati o camera privata pentru a preveni complet orice risc de accidentare.

Exemple de astfel de locuri:

  • locurile de munca;
  • scolile;
  • liceele.

Daca acest lucru nu provoaca prea multe inconveniente, ar fi mai bine sa respectati acest lucru.

Camerele de toaleta nu reprezinta cea mai buna alegere, pentru ca ele pot prezenta un risc de infectie pentru dumneavoastra.

Asigurati-va ca aveti suficient spatiu si lumina pentru a va injecta.

Evident, nu va injectati daca ar putea fi periculos pentru dumneavoastra sau pentru ceilalti.

Asigurati-va ca va aflati intr-o zona bine luminata, deoarece acest lucru va face injectia mai ușoară.

INJECTAREA INSULINEI IN TIMPUL CALATORIILOR

Injectarea insulinei in publicCel mai bine este sa evitati injectarea intr-un vehicul in miscare, pentru ca in caz de franare brusca este posibil sa va raniti.

Injectarea in avion poate fi posibila, dar este bine sa intrebati echipajul de cabina daca urmeaza sa apara turbulente. Asigurati-va ca aveti suficient spatiu pentru a efectua injectia.

Echipajul de cabina va poate oferi un loc cu mai mult spatiu pentru a efectua injectia.

ARUNCATI ACELE IN MOD CORESPUNZATOR

Orice ac sau seringa folosite trebuiesc eliminate in mod corespunzator. Daca va aflati in public, gasiti o modalitate de a tine cu dumneavoastra acele sau seringile folosite, astfel incat sa le puteti arunca intr-o cutie de colectare a obiectelor ascutite atunci cand ajungeti acasa.

Acele si seringile folosite sunt considerate deseuri biologice si nu trebuie aruncate niciodata in cutii de gunoi.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *