Insulina cu administrare orala

Cercetatorii de la Universitatea Santa Barbara din California dezvolta la ora actuala o insulina cu administrare orala care poate pune capat injectiilor cu insulina. Insulina cu administrare orala, poate evita atat discomfortul injectiilor cu insulina, cat si efectele secundare ale acestor injectii repetate, cum ar fi celulita sau granuloamele. Comprimatele de insulina ar putea fi deasemenea mai eficiente, luand o ruta mai directa de livrare a insulinei.

Insulina cu administrare orala: mai comfortabila si mai eficienta?

„In ceea ce priveste diabetul, exista o mare nevoie de administrare orala” a spus Samir Mitragotri, un profesor de la departamentul de inginerie chimica de la Universitatea din California Santa Barbara. „Oamenii isi administreaza insulina de cateva ori pe zi, injectarea reprezinta o mare problema.”

Mitragotri a explicat ca daca insulina ar lua o cale mai directa prin administrarea orala, s-ar putea dovedi mai eficienta. „Atunci cand administrezi insulina prin injectii, trece mai intai prin circulatia periferica si apoi ajunge prin intermediul sangelui la ficat.” a spus el.

Insulina cu administrare orala sau comprimatele de insulina nu reprezinta un alt medicament antidiabetic ce creste productia de insulina. Aceste comprimate de insulina aduc o doza externa de insulina, la fel ca si injectiile cu insulina.

Insulina cu administrare orala De ce nu avem deja comprimatele de insulina?

Au existat cateva probleme de dezvoltare care au impiedicat pana la ora actuala dezvoltarea comprimatelor de insulina. Principala problema a reprezentat-o proteinele de la nivelul comprimatelor care sunt distruse de sucul gastric, iar acestea nu mai pot ajunge in intestin. Cercetatorii au rezolvat problema realizand capsule gastro-rezistente care contin polimeri mucoadezivi preincarcati cu insulina. Atunci cand comprimatele de insulina au fost testate, au reusit sa treaca de sucul gastric. Odata ajunse in intestinul subtire, comprimatele elibereaza particulele incarcate cu insulina, aceste pachetele se prind de peretele intestinal. Cu ajutorul unui potentiator de permeabilitate insulina intra in sange.

Cu toate ca cercetarile arata extrem de promitator, ele raman in faza preliminara. Mitragotri a descris aceasta cercetare ca ” un prim pas prin care se demonstreaza ca aceste particule pot livra insulina.” Daca testele au succes, comprimatele de insulina vor trebui testate cu mare atentie inainte de a aparea pe piata, asadar ele nu vor aparea in urmatorii ani.

Cu toate acestea, cercetatorii sunt optimisti, si cred ca aceiasi tehnica poate fi aplicata si altor forme de terapie, inclusiv hormonii de crestere, antibioticele si vaccinurile.

„Putem administra multe proteine care sunt acum injectate.” a explicat Mitragotri.

Acest proiect este sponsorizat de Institutul National de Sanatate.

Sursa: Diabetes Community

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *