Insulina orala incepe testarea

Compania australiana Midatech a inceput faza a II-a a testarilor pentru insulina MSL-001, un nou medicament pentru diabet ce se va putea compara cu insulina umana.

Primii 12 pacienti barbati si femei, cu varste cuprinse intre 18 si 55 de ani, vor fi tratati cu medicamentul cunoscut si sub denumirea de Film Insulinic Solubil Bucal. Durata studiului se preconizeaza a fi de cinci luni.

Ce este MSL-001?

MSL-001 a fost inventat de Midatech, un specialist al nano medicinei si de Monosol RX. Medicamentul combina insulina umana (Humulin) si se administreaza prin aplicare transbucala.

Insulina oralaAceasta presupune ca MSL-001 sa fie administrat pacientilor ca un film polimeric. Filmul, care este aproape de marimea unui timbru postal, contine molecule MSL-001 si este plasat pe interiorul obrazului. Insulina este apoi absorbita direct in circulatia sanguina.

Acest studiu va arata siguranta si tolerabilitatea MSL-001 la pacienti in comparatie cu administrarea de insulina subcutanata.

Daca testul arata rezultate pozitive, programul Midatech poate duce la tratamente alternative pentru bolnavii de diabet care nu sunt aderenti la injectia cu insulina.

Midatech investigheaza deasemenea un numar de medicamente GLP-1 pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2 care poate face ca nevoia de tratament injectabil pentru pacientii cu diabet sa devina istorie.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *