Lipsa de somn si diabetul

Daca in mod regulat nu dormiti suficient si recuperati lipsa de somn odata cu venirea weekend-ului, cresteti fara sa va dati seama riscul de a dezvolta insulino-rezistenta care poate duce la prediabet si diabet de tip 2.

Asa arata concluziile unui studiu de la University of Bristol din UK si de la Weill Cornell Medical College in Qatar. Studiul a fost prezentat in cadrul conferintei anuale ale Societatii de Endocrinologie.

Cercetatorii au introdus in studiu 522 de adulti si au descoperit ca persoanele care nu dormeau suficient pe timpul saptamanii, chiar si la o diferenta de 30 de minute, aveau o circumferinta abdominala mai mare si un metabolism mai incet.

Cresterea riscului de insulino-rezistenta cu 39%

Rezultatele au aratat ca privarea de somn, chiar si 30 de minute in mod regulat, creste riscul de obezitate cu 17% si riscul de insulino-rezistenta cu 39%.

Studiul nu este primul care a demonstrat o legatura semnificativa intre privarea de somn si diabetul zaharat tip 2. Studiile anterioare au demonstrat ca lipsa somnului poate duce la o schimbare la nivel hormonal.

Urmatorul pas va fi legat de beneficiile pe care le poate aduce pe termen lung somnul din timpul saptamanii.

Sursa: Diabetes Community

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *