Liraglutida impotriva obezitatii

Liraglutida un medicament pentru diabetul zaharat tip 2 (cunoscuta sub denumirea comerciala de Victoza) a fost confirmata ca un medicament eficient in lupta impotriva kilogramelor in plus. Liraglutida, medicament injectabil, a fost aprobata pentru scaderea in greutate, ca si pentru tratamentul diabetului zaharat de FDA in decembrie anul trecut, dar trebuia sa mai fie testata. Ultimele studii, care au analizat datele de la 3700 de pacienti cu diabet zaharat tip 2 au confirmat  aprobarea FDA.

Liraglutida ajuta la atingerea precoce a starii de satietate (va veti simti mai repede satul). Dr. Xavier Pi-Sunyer de la Columbia University Medical Center spune: „Liraglitida tinde sa scada eliminarea gastrica. Asadar liraglutida trimite semnale catre creier prin care ii transmite sa reduca senzatia de foame si sa creasca senzatia de satietate.”

Participantii au fost impartiti in doua grupuri: primul grup a primit injectii cu liraglutida zilnic, al doilea grup a primit placebo. Participantii din ambele grupuri au fost plasati pe o dieta restrictiva caloric si un regim specific de exercitii. Studiul a durat 56 de saptamani.

Liraglutida

Primul grup, care a primit injectii zilnice cu liraglutida, a pierdut in medie 8 kg in greutate, in timp ce grupul placebo a pierdut 2,7 kg.

Scaderea in greutate nu a fost singurul beneficiu raportat pentru liraglutida: participantii au avut glicemii mai scazute, colesterol mai scazut si in general au reusit mult mai repede sa isi controleze diabetul. Pe de alta parte, au existat insa si efecte secundare, mai ales diaree si greata.

Liraglutida este unul din cele patru medicamente aprobate de FDA pentru controlul greutatii corporale din 2012.

„Efectul general al medicamentului a fost foarte bun si extrem de comparabil sau chiar mai bun decat medicamentele care sunt in momentul actual pe piata.” a spus Dr. Pi-Sunyer.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *