Luna de miere in diabetul zaharat tip 1

Luna de miere in diabetul zaharat tip 1 reprezinta aceea perioada in care boala intra aparent in remisie completa. Luna de miere in diabetul zaharat tip 1 produce confuzie de cele mai multe ori, mai ales in randul pacientilor.

LUNA DE MIERE IN DIABETUL ZAHARAT TIP 1

O noua metoda de a prezice luna de miere in diabetul zaharat tip 1 la copiii recent diagnosticati isi contureaza prezenta.

Aceasta reprezinta o descoperire importanta, deoarece le permite medicilor diabetologi sa identifice copiii ce vor avea nevoie de o mai atenta monitorizare a bolii dupa diagnostic.

Luna de miere din diabetul zaharat tip 1Luna de miere in diabetul zaharat tip 1 reprezinta o remisie clinica partiala a bolii. Pe parcursul acestei perioade pancreasul poate produce suficienta insulina incat sa controleze glicemia.

Luna de miere in diabetul zaharat tip 1 permite controlul glicemiei fie fara insulina sau cu doze extrem de mici de insulina.

Dr. Benjamin Nwosu, profesor asociat in pediatrie la Universitatea din Massachusetts – Facultatea de medicina a spus: „Lucrarea noastra este prima care trateaza acest subiect.”

„Ea prezinta o oportunitate pentru medicii diabetologi. Prin intermediul metodei noastre, medicii diabetologi pot identifica pacientii care nu vor prezenta luna de miere. In consecinta acesti pacienti vor trebui urmariti cu mult mai mare atentie.”

Luna de miere din diabetul zaharat tip 1Metoda, ce si-a dovedit o acuratete de 73%, se bazeaza pe cateva masuratori ce includ: bicarbonatul sanguin si anticorpii asociati cu aparitia diabetului zaharat tip 1. Aceasta metoda ii ajuta pe medicii diabetologi sa prevada intrarea sau neintrarea in luna de miere sau remisie a pacientului.

Anterior se considera ca toti pacientii ce au fost diagnosticati cu diabet zaharat tip 1 vor intra in luna de miere, insa studiile au aratat cu doar 57% din copiii si adolescentii cu diabet zaharat tip 1 au intrat in aceasta faza.

Pacientii ce nu au intrat in luna de miere au avut nevoie de mai multa insulina pe termen lung si erau predispusi la aparitia complicatiilor diabetului pe termen lung.

Rezultatele studiului au fost publicate in PLOS One Journal.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *