Medtronic MiniMed 640G

Medtronic MiniMed 640G marcheaza inca un pas inainte in tehnologia legata de pompele de insulina. Medtronic MiniMed 640G se bazeaza pe un algoritm SmartGuard ce utilizeaza un senzor de glicemie ce prezice si previne hipoglicemia.

Ca si alte pompe Medtronic, Medtronic MiniMed 640G este disponibila in doua modele diferite, MMT-1512, care are un rezervor mai mic de 180 de unitati si MMT-1712 care este mai mare cu aproximativ un centimetru si care permite un rezervor de 300 de unitati.

CARACTERISTICI MEDTRONIC MINIMED 640G

  • SmartGuard – poate prezice si poate preveni hipoglicemiile;
  • Integrata cu senzori Enlite II CGM;
  • Integrata cu glucometrul Contour NEXT Link 2.4;
  • 8 modele bazale;
  • Rezervoare de 180 si 300 de unitati disponibile;
  • Ecran colorat – ecran cu lumina ajustabila;
  • Conceputa pentru utilizare usoara atat de stangaci, cat si de dreptaci.

Pe langa ecranul colorat, Medtronic MiniMed 640G are o navigare prin meniu mai usoara spre deosebire de pompele Medtronic anterioare, ceea ce inseamna mai putine butoane apasate pentru a intra in functii si a schimba setarile.

DEZAVANTAJE MEDTRONIC MINIMED 640G

Medtronic MiniMed 640GMiniMed 640G are integrare cu glucometrul de la Bayer Contour NEXT Link 2.4, care va permite sa trimiteti instructiuni de bolus catre pompa. Cu toate acestea, 640G nu permite un nivel de control de la distanta la fel de bun ca alti producatori.

Medtronic MiniMed 640G este un pic mai mare decat pompa Medtronic Paradigm Veo.

SMARTGUARD

Principala tehnologie introdusa de 640G este SmartGuard. Pompele anterioare de la Medtronic, Paradigm Veo, aveau o caracteristica ce oprea pompa atunci cand se observa scaderea glicemiei. Aceasta caracteristica presupunea ca atunci cand era utilizata impreuna cu senzorul de glicemie Enlite CGM, pompa inceta sa mai injecteze insulina, daca scadea glicemia, reducand in acest fel pericolul de hipoglicemie.

SmartGuard duce tehnologia cu un pas inainte, in sensul ca poate prezice hipoglicemiile si in consecinta inceteaza livrarea insulinei pentru a preveni hipoglicemia inainte ca aceasta sa apara.

Atunci cand Medtronic MiniMed 640G a fost testata in studiul PILGRIM, rezultatele au aratat ca sistemul SmartGuard a putut preveni hipoglicemiile in 80% din cazuri.

RATELE BAZALE

Medtronic MiniMed 640G ofera foarte multa flexibilitate legata de ratele bazale. Puteti programa pana la 48 de rate bazale diferite pentru 24 de ore si pana la 8 modele bazale diferite, cu doua mai multe decat erau disponibile cu Paradigm Veo.

REZERVORUL

Medtronic MiniMed 640GMulti producatori de pompe au sacrificat dimensiunea rezervorului pentru a reduce dimensiunea pompei. Medtronic MiniMed 640G va ofera posibilitatea de a alege intre un rezervor de 180 de unitati si un rezervor de 300 de unitati. Rezervorul mai mare va fi mai util pentru toti cei care utilizeaza mai mult de 180 de unitati.

CE TRANSMITATOR FUNCTIONEAZA CU POMPA?

Nu utilizati transmitatorul MiniLink (MMT-7703) cu pompa de insulina Medtronic MiniMed 640G pentru ca acest dispozitiv nu comunica cu aceasta pompa de insulina.

Transmitatoarele care functioneaza cu MiniMed 640G sunt:

  • Guardian 2 Link (MMT-7731);
  • Senzorul de glicemie Enlite (MMT-7008);
  • CareLink USB (MMT-7306) – utilizat pentru a urca datele in software-ul de management al diabetului utilizand un cablu USB.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *