Miscarea #WeAreNotWaiting

Miscarea #WeAreNotWaiting a fost initiata de parintii micutilor cu diabet zaharat tip 1, dar si de persoanele ce sufera de diabet zaharat si s-au saturat de asteptarea unei solutii definitive in lupta cu aceasta boala cronica.

Tehnologia in domeniul diabetului evolueaza in continuu si nu numai prin companiile ce se ocupa de domeniul medical.

Aparate ca pancreasul bionic sunt in prezent in dezvoltare, insa pacientii cu diabet zaharat sunt in mod normal nerabdatori sa isi tina sub control boala cat mai bine si cat mai repede posibil.

Ca parte a miscarii #WeAreNotWaiting sau #NoiNuMaiAsteptam din ce in ce mai multi oameni exploreaza diferite metode de a utiliza tehnologia pentru a imbunatatii controlul diabetului.

#WEARENOTWAITING

Miscarea #WeAreNotWaiting le ofera oamenilor ce sufera de diabet zaharat oportunitatea de a-si tine sub control diabetul acum.

Mai devreme in acest an, s-a observat o crestere a colaborarii dintre ingineri si persoanele ce au reusit sa isi produca un pancreas artificial in casa.

Dezvoltarea din cadrul companiilor ce au ca obiectiv principal tehnologia pare sa ceara prea mult timp, asadar comunitatea diabeticilor a decis sa se descurce singura.

Va prezentam mai jos cateva dintre platformele gratis, dar si proiectele comunitare ce au aparut ca urmare a acestei miscari. #WeAreNotWaiting

Open APS

Lansarea OpenAPS.org a aratat cum poate fi folosita tehnologia in cazul persoanelor cu diabet.

Miscarea #WeAreNotWaitingOpen APS a fost pusa la punct in 2014 de Dana Lewis, care are diabet zaharat tip 1. Satula sa mai astepte realizarea unui pancreas arificial, domnisoara Lewis si-a modificat senzorul de glicemie. Principalul ei scop a fost ca senzorul de glicemie sa fie capabil sa trezeasca un diabetic din somn in caz de pericol, mai ales daca acesta se trezeste greu.

Ea a reusit sa conecteze o pompa de insulina demodata la senzorul de glicemie. O placa de baza pentru computer si o baterie au fost deasemenea atasate. Aparatul creat de ea a functionat ca sistem cu circuit inchis, permitand adaugarea de alerte predictive pentru hiperglicemie si hipoglicemie.

Open APS ii invata pe utilizatori cum sa isi produca singuri aparatul. Aparatul nu este aprobat de forurile din domeniu, insa a dovedit ca functioneaza. Il puteti produce singuri mai ales daca cunoasteti putina inginerie sau aveti un cunoscut care se pricepe la tehnologie.

NIGHTSCOUT

Nighscout reprezinta un proiect open source care a fost produs de parintii copiilor cu diabet zaharat tip 1.Miscarea #WeAreNotWaiting

Cunoscut si sub numele de „CGM in the Cloud”, Nightscout ajuta ca informatiile legate de glicemie transmise de senzorul de glicemie Dexcom sa fie disponibile online. In acest mod, parintii pot accesa valorile glicemice ale copiilor indiferent de unde se afla acestia, la o plimbare pe munte sau impreuna cu prietenii.

Nighscout functioneaza fie ca aveti un telefon inteligent ce utilizeaza sistemul de operare Android sau iOS. Nu exista o limita la numarul de vizualizari – ceea ce inseamna ca parintii, bunicii si alti membrii ai familiei pot accesa cu usurinta rezultatele online.

x-Drip

x-Drip reprezinta creatia lui Stephen Black, care sufera de diabet zaharat tip 1 si contribuie in mod regulat la comunitatea CGM-in-the-Cloud.

Prin contributia la accesarea datelor furnizate de senzorii de insulina, x-Drip reprezinta o combinatie intre un aparat si o aplicatie software.

Acesta primeste date de la senzorul Dexcom G4 si arata glicemia pe un telefon cu Android. Deasemenea datele pot fi urcate pe Nighscout.

x-Drip presupune cumpararea a patru componente din mediul online, apoi asamblarea lor. In continuare, utilizand aplicatia x-Drip, utilizatorii pot citi datele transmise de senzorul de glicemie Dexcom.

In mod similar cu Open APS, x-Drip nu este recunoscut in mod oficial de forurile componente sau de Dexcom.

Tidepool

Platforma Tidepool ofera date legate de diabet si aplicatiile ce sunt produse pentru a ajuta pacientii, parintii si doctorii.

Blip reprezinta una dintre aceste aplicatii, ea permite utilizatorilor sa revizuiasca datele legate de diabet intr-un singur loc: pompe de insulina, senzori de insulina s.a.m.d.

Telul principal al Tidepool este sa conecteze platforma cu bazele de date electronice ale diferitelor spitale si clinici, in asa fel incat pacientii sa poata accesa toate datele intr-un singur loc.

Miscarea #WeAreNotWaiting

#WeAreNotWaiting

Oamenii din spatele #WeAreNotWaiting inteleg foarte bine atat diabetul zaharat, cat si tehnologia. Nu va recomandam sa va modificati pompa de insulina daca nu cunoasteti bine toate aspectele. Deasemenea, trebuie sa stiti ca in cazul in care construiti un astfel de aparat, veti pierde garantia pompei de insulina sau a senzorului de glicemie.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *