Neuropatia diabetica distala

Neuropatia diabetica distala sau polineuropatia diabetica senzitiva distala (PNDSD) este una din cele mai comune complicatii ale diabetului si deasemenea in mod sigur una din cele mai frustrante.

Neuropatia inseamna distrugerea nervilor. Distrugerea nervilor distali intrerupe comunicarea din acea regiune catre ceilalti nervi, catre maduva spinarii si catre creier. Daca mesajele sunt distorsionate, ca in cazul unei linii telefonice, ele sunt intelese gresit, asadar pot aparea dureri sau senzatii ciudate. Cele mai comune simptome ale neuropatiei diabetice distale sunt durerea, amorteala si furnicaturile.

Fiecare dintre noi nici nu are habar de reteaua nervoasa ce ne ajuta sa ne traim viata, insa ea isi arata rolul atunci cand ceva in neregula se intampla. Spre exemplu: Cunoasteti senzatia pe care o resimtiti atunci cand apa rece va curge pe picioare? Ce s-ar intampla cand ati simti exact aceiasi senzatie, fara ca apa rece sa va curga pe picioare? Neuropatia diabetica distala poate produce astfel de simptome si nu se manifesta la fel la toata lumea, nu exista doi pacienti care sa simta in acelasi mod neuropatia diabetica.

Neuropatia diabetica distalaPe masura ce se cunosc mai multe despre neuropatia diabetica distala, se poate dezvolta si un tratament pentru aceasta. Neuropatia diabetica distala reprezinta rezultatul unor evenimente in cascada ce se petrec in corpul nostru ce pot face ca nervii sa trimita semnale eronate. Principala cauza in diabet este reprezentata de nivelul mare al zaharului din sange. Acesta produce un mediu toxic in corp, apare astfel oxidarea si eliberarea unor substante ce distrug intregul sistem si il fac vulnerabil. Controlul glicemiei este unul din cele mai bune metode de a opri progresia neuropatiei si in unele cazuri controlul glicemiei poate ajuta la vindecarea nervilor. Nervii nu se pot vindeca daca mediul inconjurator ramane in continuare toxic din cauza zaharului existent in sange.

Studii recente au aratat ca mediul toxic din corpul nostru duce la productia exagerata de anumite substante si productia deficitara de alte substante. Una din substantele produse in mod exagerat poarta numele de homocisteina. Niveluri inalte de homocisteina in sange duc la distrugerea vaselor de sange, potrivit mai multor studii.

Asadar, cum putem preveni neuropatia diabetica distala? Vitamina B si acidul folic ne pot ajuta sa mentinem oxidul nitric si alte substante la un nivel normal in corp, reducand astfel stresul oxidativ. Milgamma N reprezinta unul din medicamentele indicate in aceasta afectiune alaturi de Thiossen 600, dar si Gabagamma. Aceste medicamente va sunt prescrise de medicul diabetolog si nu trebuiesc luate fara recomandarea acestuia.

Tehnici de relaxare, cum ar fi yoga, pot fi deasemenea extrem de bune pentru durerea neuropatica. Puteti merge la un profesionist sau puteti chiar cumpara carti sau casete ce va pot oferi cateva sfaturi pentru relaxare. Puteti deasemenea face ceva ce va face placere, cum ar fi jocul cu copiii sau nepotii, pentru a va relaxa mintea. Deasemenea puteti evita anumite manevre ce va provoaca durere, inlocuindu-le cu un mod mai usor de a le duce la capat. Insa principalul mod in care puteti tine neuropatia diabetica distala sub control este reprezentat de valoarea glicemiei, daca tineti glicemia sub control, totul poate reveni la normal mai repede decat credeti.

Sursa: Diabetic Connect.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *