Neuropatia diabetica

Neuropatia diabetica

Diabetul zaharat poate produce probleme de sanatate in tot corpul, iar problemele in cazul picioarelor nu sunt de ignorat. Majoritatea oamenilor nici nu cunosc problemele ce le poate produce diabetul la nivelul membrelor inferioare, de cele mai multe ori nu observam anumite detalii, decat atunci cand este mult prea tarziu – sau mai bine spus atunci cand totul s-a agravat. Va incurajam sa va informati despre neuropatia diabetica si nu o tratati cu indiferenta pentru ca ea poate duce la probleme grave de sanatate. Multi pacienti diabetici spun adesea: „De foarte multe ori, simti gadilaturi la nivelul picioarelor … oare are ceva de-a face cu diabetul?” Ei bine, raspunsul este DA!

Daca deja ati simtit o durere sau un disconfort important la nivelul picioarelor, este absolut necesar sa vizitati un medic diabetolog, pentru ca interventia acestuia poate incetini sau poate chiar opri distructia celulara ce in mod sigur, a inceput deja.

Neuropatia diabetica

Daca aveti neuropatie diabetica:

Tratamentul depinde foarte mult de simptomele si tipul de neuropatie de care suferiti, dar in primul rand va trebui sa va controlati glicemia, utilizand analiza de laborator numita hemoglobina glicata (analiza ce face o medie procentuala a glicemiilor pe care le-ati avut in ultimile trei luni). Un control glicemic optim este cheia in tratamentul neuropatiei diabetice.

Tratamentul specific include:

  • Calmante sub forma de pastile sau creme, veti ramane surprinsi atunci cand veti observa ca de cele mai multe ori medicamentele folosite de medici pentru a trata neuropatia sunt identice cu cele folosite in tratarea depresiei – incluzand antidepresive triciclice. Deasemenea medicamente ce controleaza convulsiile precum pregabalin si gabapetin, pot fi deasemenea folosite;
  • Terapie fizica incluzand exercitii, intinderi si masaj. Atentie atunci cand utilizati caldura sau gheata, pentru ca din cauza neuropatiei nu puteti observa imediat daca temperatura este prea ridicata sau prea scazuta;
  • Terapii alternative, cum ar fi acupunctura, care conform anumitor studii poate ajuta in cazul neuropatiei;
  • Stimulare nervoasa electrica transcutanata este deasemenea un tip de terapie ce incearca sa reduca durerea prin trimiterea unor impulsuri electrice usoare catre terminatiile nervoase din piele.

Sursa Diabetic Connect

Lasa un mesaj

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

content protection plugin by http://jaspreetchahal.org