Neuropatia nedureroasa un semn rau

Diabetul poate provoca probleme, din varful firului de par, pana in varful degetelor de la picioare. Problemele ce pot aparea la nivelul picioarelor nu reprezinta o simpla gluma. Neuropatia diabetica este o problema pe care trebuie sa o luati in considerare si pe care trebuie sa o tratati cu mare atentie.

Marea majoritate a diabeticilor au o idee vaga asupra piciorului diabetic si trateaza neuropatia cu usurinta. Picioarele unui diabetic trebuie analizate cu mare grija, neuropatia trebuie luata in serios. De cele mai multe ori oamenii trateaza cu mai multa seriozitate piciorul abia atunci cand este absolut necesar sau mai pe scurt atunci cand lucrurile merg deja inspre rau.

De aceea va incurajam – fie ca ati avut probleme cu neuropatia sau cu picioarele, fie ca nu ati avut probleme – sa va informati despre problemele ce pot aparea la nivelul picioarelor unei persoane cu diabet.

Daca ar fi ceva in neregula cu picioarele mele, m-ar durea, nu?

Ei bine, NU!

Dezinformarea si ideile preconcepute despre diabet si piciorul diabetic, incep de obicei cu fraza de mai sus. Ar trebui sa stiti ca principala cauza in aceasta problema este chiar pierderea sensibilitatii dureroase la nivelul picioarelor, iar aceasta poate aparea mai ales de la diabet.

Pe scurt, diabetul in sine nu duce neaparat la amputatii, insa rani neobservate pot duce la asta!

Neuropatia diabeticaMai ales daca va simtiti picioarele amortite, este foarte important sa va uitati la ele in fiecare zi si sa verificati aparitia unor bataturi, monturi, taieturi sau orice pare ciudat. In cazul in care observati oricare dintre aceste anomalii, cereti ajutor medicului diabetolog. Deasemenea trebuie sa inspectati cu grija varful degetului mare, baza degetelor mai mici, spatiul dintre degete, calcaiul si marginea exterioara a piciorului in fiecare zi. Cautati rani punctiforme, vanatai, zone de presiune, roseata, caldura, bataturi, ulcere, zgarieturi si probleme la nivelul unghilor.

Un barbat de 58 de ani din San Diego, bolnav de diabet tip 2 a relatat o situatie pe cat de groaznica, pe atat de comuna:

„Mi-au cazut odata in pantofi, un teanc intreg de chei si am mers cu ele in pantof toata ziua, fara sa simt nimic! Mi-au taiat piciorul, iar la sfarsitul zile, cand am ajuns acasa, nu as fi sesizat daca nu as fi vazut sange pe soseta.”

Mai tarziu a experimentat o infectie stafilococica la acel picior, infectie ce a necesitat o amputatie partiala. Asadar piciorul diabetic, neuropatia diabetica nu este de ignorat. Trebuie sa fiti atenti la pierderea senzatie dureroase ce poate aparea la nivelul picioarelor, trebuie sa verificati si sa verificati si iar sa verificati in fiecare zi, sa nu aveti taieturi fine sau rani pe care in mod sigur nu le veti simti. Scopul este sa le prindeti si sa le tratati inainte de a se infecta, pentru ca de aici incep problemele.

Sursa: Diabetic Connect

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *