Nou tratament pentru retinopatia diabetica

Un nou tratament pentru retinopatia diabetica a fost aprobat de FDA sau Food and Drug Administration. Noul tratament pentru retinopatia diabetica poarta numele de Lucentis (ranibizumab).

NOU TRATAMENT PENTRU RETINOPATIA DIABETICA

Nou tratament pentru retinopatia diabeticaLucentis (ranibizumab) este noul tratament recomandat pentru toate tipurile de retinopatie diabetica in Statele Unite ale Americii.

Lucentis, o injectie lunara, reprezinta in momentul de fata primul inhibitor al factorului de crestere endotelial vascular ce este aprobat pentru tratamentul tuturor formelor de retinopatie diabetica.

Medicamentul era anterior aprobat pentru tratamentul edemului macular diabetic, insa aceasta noua decizie arata ca Lucentis poate fi utilizat pentru a trata retinopatia diabetica la pacientii cu sau fara edem macular.

„Retinopatia diabetica reprezinta principala cauza de orbire in randul populatiei active din Statele Unite ale Americii cu varste intre 20 si 74 de ani. Suntem mai mult decat incantati ca Lucentis este acum aprobat de FDA pentru a trata retinopatia la pacientii cu sau fara edem macular.” a spus Sandra Horning, Directorul medical de la Genentech, producatorii Lucentis.


Retinopatia diabetica este cea mai comuna forma de afectare oculara in randul persoanelor ce sufera de diabet. Ea apare in urma unei expuneri prelungite la hiperglicemie si duce la afectarea fundului de ochi.

Nou tratament pentru retinopatia diabeticaCel mai comun tratament pentru retinopatia diabetica este tratamentul laser. Tratamentul laser ajuta la prevenirea aparitiei unor vase de sange anormale la nivelul ochiului.

Aprobarea FDA a venit in urma rezultatului unui studiu care a comparat Lucentis cu tratamentul laser la mai mult de 300 de pacienti cu retinopatie diabetica.

Lucentis functioneaza prin prevenirea cresterii vaselor anormale la nivelul ochiului. Rezultatele studiului au aratat ca medicamentul a imbunatatit in mod semnificativ retinopatia diabetica si a redus distructia provocata de aceasta afectare oculara diabetica.

Lucentis a fost deasemenea aprobat pentru degenerescenta maculara legata de varsta, edemul macular dupa ocluzia venei retiniene si dupa neovascularizatia miopica choroidala.

Sursa: Diabetes Community

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *