Nou tratament pentru ulcere plantare

Un nou tratament pentru ulcere plantare urmeaza sa fie adus si la noi in tara, oferind o noua sansa pentru cei ce sufera de aceasta complicatie redutabila a diabetului.

Ulcer plantarFDA (USA Food and Drug Administration) a aprobat recent o noua recomandare pentru un medicament ce a fost folosit inca din 1996 pentru tratamentul arsurilor de la nivelul calcaielor. Acum acest medicament este permis si in tratamentul ulcerelor plantare din diabet. Produsul se numeste Integra Omnigraft Dermal Regeneration Matrix sau mai simplu „Omnigraft”. Aceasta noua recomandare vine ca o veste importanta, mai ales ca pacientii cu diabet zaharat au un risc cu 25% mai mare de a dezvolta ulcere plantare. Ulcerele plantare din diabet duc la un numar de circa 50.000 de amputatii anuale si sunt responsabile de cele mai multe zile de spitalizare pentru pacientii cu diabet.

Aprobarea se bazeaza pe rezultatele studiului „FOUNDER” ce s-a desfasurat pe 307 persoane cu ulcere plantare si care a demonstrat o vindecare semnificativ imbunatatita a ulcerelor cu Omnigraft matrix in comparatie cu standardul curent de tratament (care include: curatarea ranii, acoperirea cu bandaj chirurgical si crutarea piciorului). Cum a fost Omnigraft comparat?

  • Omnigraft a dus la inchiderea ranii cu 5 saptamani mai rapid decat tratamentul standard: timpul mediu de inchidere a ranii este de 43 de zile (aproximativ sase saptamani) cu Omnigraft versus 78 de zile (11 saptamani) cu tratamentul standard. Aceasta viteza de vindecare este critica, pentru ca sansele de infectie si alte complicatii devin mai mari, cu cat rana sta mai mult timp deschisa.
  • 51% dintre utilizatorii Omnigraft au avut ranile inchise dupa 16 saptamani, in comparatie cu numai 32% din cei ce au utilizat tratamentul standard.
  • 16% dintre pacientii ce au utilizat Omnigraft au experimentat reactii adverse serioase (cum ar fi infectii sau reactii alergice), in comparatie cu 27% dintre pacientii ce au utilizat tratamentul standard.

CE ESTE OMINIGRAFT SI CUM FUNCTIONEAZA PENTRU A TRATA ULCERELE PLANTARE DIN DIABET?

OmnigraftOmnigraft este utilizat pentru a ajuta pielea si vasele de sange sa se regenereze in zonele in care o rana – cum ar fi un ulcer – a aparut. Este facut din silicon, colagen de vita si cartilaj de rechin. In cabinetul diabetologului, asistenta va indeparta in primul rand orice tesut mort sau distrus si va curata zona afectata. Apoi, Omnigraft este pus pe zona ulcerata, mai ales in locul zonei indepartate. In timp, celulele pielii incep sa creasca si se formeaza noi vase de sange, care duc apoi la inchiderea completa a ranii. La pacientii cu ulcere plantare din diabet Omnigraft este aprobat pentru ulcere de peste sase saptamani.

Avand in vedere ca tratamentul standard a esuat in vindecarea cu succes a atator oameni cu aceasta complicatie, noile optiuni, cum este Omnigraft matrix, au potentialul de a imbunatatii vindecarea pacientilor.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *