Nu simtiti hipoglicemia?

Unele persoane ce sufera de diabet – mai ales daca au luptat cu aceasta boala de ceva timp, isi pierd abilitatea de a simti hipoglicemia (scaderea zaharului din sange). Aceasta lipsa de constientizare a hipoglicemiei este bineinteles periculoasa, este de preferat ca diabeticul sa resimta hipoglicemia cat mai devreme si sa inceapa sa o trateze cat mai repede posibil. Nivelul glicemiei poate continua sa scada pana la un nivel in care pune viata persoanei in cauza in pericol.

DE CE APARE IMPOSIBILITATEA DE A SIMTI HIPOGLICEMIA?

Imposibilitatea de a simti hipoglicemia poate aparea din cauza unei probleme la nivelul sistemului nervos (neuropatie autonoma), deasemenea aceasta afectiune poate fi cauzata de medicament numite beta-blocante prescrise pentru hipertensiune sau boala cardiaca. Persoanele cu imposibilitatea de a simti hipoglicemia trebuie sa isi verifice glicemia mai frecvent, mai ales in cazul in care conduc o masina sau daca manevreaza masini periculoase.Nu simt hipoglicemia

CUM SE TRATEAZA HIPOGLICEMIA?

Persoanele care pot simti intr-adevar simptomele de hipoglicemie nu le vor observa pana cand nivelul glicemiei nu scade sub 65 mg/dl (36 mmol/l).

Daca aveti diabet, medicul diabetolog va invata cum sa recunoasteti si cum sa tratati hipoglicemia. Tratamentul imediat in stadiul incipient al hipoglicemiei presupune ingestia de glucosa ca tratament de preferat – de la 15 pana la 20 de grame. Puteti cumpara glucoza sub forma de tablete din farmacii sau chiar si din marile magazine.

Nu simt hipoglicemiaAlti carbohidrati pot fi folositi deasemenea: 180 ml de suc de fructe indulcit, 360 ml de lapte, 20 ml (patru lingurite) de zahar amestecat cu apa, bomboane etc. De la 15 pana la 30 grame de glucoze sau alti cabohidrati trebuie sa creasca glicemia. Simptomele de hipoglicemie cedeaza in circa 20 de minute.

In cazul in care starea dumneavoastra de constienta este afectata in asa masura incat nu puteti inghiti in siguranta, veti avea nevoie de o injectie cu glucagon. Orice persoana, chiar si fara pregatire medicala, poate fi instruita in a administra injectii cu glucagon in muschi sau sub piele.

Intrebati medicul diabetolog daca prezentati riscul de hipoglicemie severa. Daca va raspunde afirmativ, rugati-l sa va prescrie glucagon pentru a va putea cumpara un astfel de tratament din farmacie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *