Nucul

Ca actiune farmacologica nucul este o planta medicinala avand calitati multiple: este astringent (antidiuretic si antihemoragic), antidiabetic (cu o scadere importanta a valorii glicemiei), usor hipotensor, antisudorific, tonic si cicatrizant.

Nucul este indicat in tratarea diareei, enteritei, hemoragiilor, diabetului zaharat, hipertensiunii, transpiratiei excesive, scrofulozei, rahitismului, ranilor, leucoreei si eczemelor.

Potrivit ultimelor cercetari, produsele nucului au demonstrat ca sunt foarte eficiente in Diabet si nucitratarea diabetului zaharat si in prevenirea si tratarea afectiunilor cardiovasculare. Un studiu arata ca, femeile care au mancat cel putin odata pe saptamana nuci au un risc cu 7% mai mic de a dezvolta diabet zaharat, fata de cele ce nu au consumat nuci. Totodata, studiul a aratat ca la femeile care au mancat de cel putin 3 ori/saptamana nuci au avut un risc cu 16% mai mic de a se imbolnavi de diabet, fata de cele ce nu au consumat nuci. La femeile care au mancat de 5 ori/saptamana sau mai mult nuci, acelasi risc poate ajunge la 28%.

Pentru efectul sau hipoglicemiant, infuzia preparata din frunze de nuc reprezinta un adjuvant important in tratarea diabetului zaharat. Infuzia are nu numai actiune hipoglicemianta puternica, dar este si diuretica si ajuta la metabolismul zaharurilor si al grasimilor.

Reteta 1

Ceaiul din frunze de nuc se prepara dintr-o lingurita de frunze maruntite, oparite cu 250 ml de apa clocotita. Tratamentul recomanda a se bea 2 cani de ceai/zi.

Reteta 2

Infuzia de nuc se prepara din 4 linguri de frunze de nuc maruntite cu 250 ml de apa clocotita. Ceaiul se va infuza 5-10 minute. Se recomanda a se administra 6 linguri de ceai/zi.

Reteta 3

O alta reteta de ceai contine:

  • frunze de afin: 40 grame;
  • frunze de dud: 20 grame;
  • frunze de nuc: 10 grame;
  • frunze de urzica: 10 grame;
  • teci de fasole: 20 grame.

Plantele sunt maruntite, iar amestecul va fi foarte bine omogenizat. Ceaiul se prepara din 1-2 lingurite de amestec vegetal cu 250 ml de apa clocotita. Se beau 2-3 cani de ceai/zi. Ceaiul se va bea neindulcit sau indulcit cu zaharina. Pulberea de frunze de nuc reprezinta un excelent remediu in diabetul zaharat. Se recomanda a se administra cate o lingurita de pulbere de frunze de nuc uscate de 3-4 ori/zi, in cure de circa 3 luni. La un asemenea tratament se fac pauze de 1-1,5 luni si apoi se reia tratamentul.

Nucile in diabetTinctura din frunze de nuc este recomandata in tratarea diabetului zaharat. Pentru tratament se va administra pacientului diabetic 30-50 de picaturi de 2-3 ori/zi de tinctura diluata cu 50-70 ml apa. Pe langa tratamentul specific diabetului zaharat, tinctura de nuci reprezinta un excelent remediu contra sangelui ingrosat si inlatura hipotonia (lenevia) stomacului si colita de putrefactie.

ATENTIE! In diabetul insulino-dependent, in timpul tratamentelor cu produse ale nucului se va face o supraveghere foarte atenta asupra valorii glicemiei si anume se va urmari scaderea acesteia. In acest sens, se vor regla dozele de insulina in permanenta, pentru a se impiedica aparitia hipoglicemiei.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *