Otetul de mere ajuta in diabet?

Articolul de astazi vorbeste despre otetul de mere si rolul pe care il are acesta in diabetul zaharat.

CLINICA VIRTUALA

clinica@diabet-si-nutritie.ro

OTETUL DE MERE AJUTA IN DIABET?

CALITATEA OTELULUI ESTE IMPORTANTA?

In primul rand va recomand sa cumparati otetul din mere potrivit, realizat prin:

  • zdrobirea;
  • distilarea;
  • fermentarea merelor.

Drojdia se adauga in sucul de mere pentru a descompune zaharurile si a le transforma in alcool. In continuare se adauga bacterii, care transforma alcoolul in acid acetic.

Multe forme de otet de mere din magazin sunt ultraprocesate, mai ales pentru a aduce pe raft un lichid limpede. Un otet de mere corect realizat are un aspect tulbure. Este bine sa cautati un produs brut si nefiltrat. De asemenea nu trebuie sa beti otet de mere fara a-l dilua cu apa. Continutul ridicat de acid va poate deteriora dintii, gura si gatul.

CE BENEFICII ARE OTETUL DE MERE?

Otetul de mere a fost considerat in antichitate un antimicrobian, el opreste raspandirea bacteriilor, dar si a fungilor. Otetul de mere nefiltrat contine probiotice ce sunt benefice pentru sanatatea intestinala.

OTETUL DE MERE SI DIABETUL ZAHARAT

Revenind la rolul pe care il are otetul de mere asupra diabetului, este clar ca acesta a demonstrat o reducere usoara a glicemiei atat la pacientii cu diabet zaharat tip 2, cat si la cei cu diabet zaharat tip 1, insa aceasta minima reducere nu are un impact grozav asupra HbA1c.

Impactul otetului de mere este mai mare daca se cumuleaza cu celelalte metode naturale de scadere a glicemiei.

CE SPUN STUDIILE?

Un studiu din 2007 a concluzionat ca otetul din mere poate reduce semnificativ glicemia de dimineata alaturi de alte metode naturale, dar si de respectarea unei diete.

Un alt studiu din 2018 ce a implicat atat pacientii cu diabet zaharat tip 1, cat si pacienti cu diabet zaharat tip 2 a aratat o scadere a glicemiei dupa masa daca inaintea ei se consuma doua linguri de otet de mere intr-un pahar cu apa.

Chiar daca rezultatele studiilor nu arata o scadere semnificativa a glicemiei, va recomand sa introduceti in alimentatia zilnica otetul atat pentru impactul asupra glicemie, cat si pentru toate celelalte avantaje.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

clinica@diabet-si-nutritie.ro

TINETI MINTE

Diluati intotdeauna otetul cu apa sau adaugati-l la salata, nu depasiti doua linguri de otet pe zi. Consumul de prea mult otet de mere va poate distruge dintii, gatul si stomacul.

De asemenea nu este bine sa consumati otet de mere daca aveti:

  • ulcer;
  • un nivel scazut de potasiu;
  • istoric de bulimie;
  • orice afectiune la nivelul dintilor, gurii si gatului.


Va invitam sa lecturati si articolul nostru despre: ROLUL VITAMINEI D IN DIABETUL ZAHARAT.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru tutoriale GRATUITE despre diabet si stil de viata sanatos accesati canalul de YouTube Dr. Petrache:

Colegii de la Retete pentru diabetici va propun pentru astazi reteta de: Cheesecake cu mure.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *