Pancreasul artificial produs acasa

Pancreasul artificial produs acasa, a aparut din nevoia unei solutii atunci cand vorbim despre diabetul zaharat.

Exista o noua moda in ceea ce priveste managementul diabetului zaharat tip 1. Oamenii isi produc pancreas artificial in casa, iar rezultatele sunt impresionante.

Oamenii in pas cu tehnologia din Statele Unite ale Americii au inceput sa produca sisteme tip pancreas artificial cu circuit inchis urmarind informatiile legate de acest aspect disponibile online.

Mai mult, pancreasul artificial produs acasa s-a dovedit extrem de precis si eficient. Producatorii casnici au reusit sa utilizeze aparatele produse chiar de ei pentru a-i ajuta pe membrii familiei ce sufereau de diabet zaharat tip 1.

PANCREASUL ARTIFICIAL PRODUS ACASA

Pancreasul artificial reprezinta o piesa de tehnologie foarte avansata. El presupune o pompa de insulina purtata in exterior ce comunica fara fir cu un senzor de glicemie purtat pe piele sub un plasture.

Senzorul de glicemie trimite valorile glicemice catre un minicomputer care calculeaza cat de multa insulina este necesara pentru un pacient.

Pancreasul artificialDoua studii au fost conduse anul trecut pentru a testa pancresul artificial produs acasa. In urma studiilor se pare ca Europa este foarte aproape sa aprobe un astfel de aparat.

Companii ca Medtronic (Medtronic 670G) si Johnson & Johnson au inceput sa fie interesate de aceste aparate si au inceput sa le produca si sa le inainteze spre aprobare.

Lipsa de progres rapid au facut-o pe tanara de 27 de ani Dana Lewis, care are diabet zaharat tip 1 sa lanseze site-ul DIYPS.org sau Do-It-Yourself Pancreas System (Fa-ti singur sistemul pancreatic) in 2013.

Venita din Seattle domnisoara Lewis a vrut initial sa isi imbunatateasca sistemul de monitorizare glicemica pentru a o alerta atunci cand exista un pericol glicemic si nu poate fi trezita.

Ea si-a post-at progresul pe Twitter si a lucrat alaturi de Scott Leibrand, integrand si o pompa de insulina.

Pana la sfarsitul anului 2014, domnisoara Lewis a reusit sa produca pancreasul artificial cu sistem inchis. Alte caracteristici ale sistemului includ procesarea in timp real a valorilor glicemice, alerte predictive pentru hipoglicemie si hiperglicemie, recomandari pentru necesarul de insulina sau de carbohidrati.

Ea a lansat apoi OpenAPS.org pentru a arata cu aceasta tehnologie poate fi produsa intr-un mod sigur si eficient de oameni.

Pancreasul artificial produs acasaFDA autorizeaza sau nu diferite aparate, insa organizatia nu le poate dicta oamenilor ce sa faca. FDA nu poate opri persoanele ce sufera de diabet sa isi impartaseasca descoperirile atata timp cat nu le vand sau le distribuie.

Jason Calabrese, un inginer software, a urmarit indeaproape cercetarile OpenAPS. El are un fiu cu diabet zaharat tip 1 care se numeste Andrew. Acesta si-a propus sa modifice o pompa de insulina in asa fel incat aceasta sa fie capabila sa calculeze necesarul de insulina in functie de glicemie, dar sa si opreasca livrarea de insulina atunci cand glicemia a scazut prea mult.

Pompa de insulina invechita pe care a folosit-o domnul Calabrese se conecteaza la un mic radio, care este in legatura cu un senzor de glicemie, o placa de baza si o baterie.

Dupa ce a stat doua luni sa construiasca aparatul si mult mai multe saptamani sa il testeze, s-a decis sa il testeze pe cel mic in weekend si noaptea. Aparatul s-a descurcat foarte bine si dupa ce domnul Calabrese a primit aprobarea medicului diabetolog care il urmarea pe Andrew, cel mic a putut purta pancreasul artificial produs de tatal sau la curea la scoala.

Domnul Calabrese a declarat pentru Wall Street Journal: „Diabetul este periculos oricum. Insulina este periculoasa. Cred ca tot ce am reusit sa fac este sa imbunatatesc controlul diabetului si sa reduc riscurile.”

Exista cateva restrictii legate de proiectul sau, totusi. Persoanele care doresc sa il urmeze trebuie sa cunoasca un pic de programare pe calculator pentru a reusi sa faca acest aparat. Domnul Lewis si alte persoane care au produs astfel de aparate va pot ajuta cu un sfat, insa fiecare individ in parte trebuie sa il asambleze si sa il depaneze.

Pancreasul artificial produs acasaExista insa si cazuri in care pancresul artificial nu reuseste sa functioneze. Sarah Howard, 49 de ani, s-a intalnit cu domnisoara Lewis in 2015 si impreuna cu sotul sau au produs un sistem care sa o ajute sa isi controleze diabetul zaharat tip 1. Unul dintre cei doi fii ai sai sufera deasemenea de aceasta boala.

Aparatul a avut succes la inceput si doamna Howard nu trebuia sa se mai trezeasca noaptea pentru a verifica glicemia fiului. Insa o data, acesta nu a functionat. Fiul ei de 11 ani, a dus aparatul la scoala si acesta nu a functionat.

Nu este nimic ilegal in producerea unui pancreas artificial in casa pornind de la o pompa de insulina reglata si aprobata, insa aparatul in sine necesita tehnologie complicata si date exacte de inginerie. Daca doriti sa va inhamati la aceasta sarcina trebuie sa intelegeti ca nu este usoara.

Cu toate acestea, aceste povesti pot fi intampinate cu optimism in comunitatile de diabetici. Pancreasul artifical produs acasa este departe de a reprezenta o vindecare, insa el reprezinta un exemplu inspirational al oamenilor care incearca in mod independent sa isi imbunatateasca viata pentru ei si pentru familiile lor.

In plus, toate aceste eforturi, determina companiile farmaceutice sa isi mareasca eforturile pentru a produce pancreasul artificial propriu, ceea ce nu e rau, deloc.

Sursa: Wall Street Journal

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *