Pen-urile de insulina devin mai performante

Pen-urile de insulina reprezinta dispozitive fiabile de administrare a insulinei pentru o persoana ce sufera de diabet zaharat insulino-necesitant.

Pen-urile de insulina au reprezentat si reprezinta inca, o revolutie in tratamentul insulinic. Odata cu ele tratamentul si multiplele injectii zilnice au devenit mult mai usor de administrat.

Pen-urile de insulina devin mai performanteCine nu si-ar dori ca viata cu diabetul zaharat sa fie mai usoara? Pen-urile de insulina de noua generatie promit sa faca aceast lucru.

Pen-urile de insulina inteligente au o tehnologie avansata care le permite sa retina dozajul dumneavoastra de insulina, in consecinta ele va pot spune cat sa injectati si nu numai. Unele pen-uri inteligente sunt deja pe piata, iar altele sunt in lucru. Caracteristicile variaza de la un model la altul.

PEN-URILE DE INSULINA – O PRIVIRE MAI ATENTA

Primul pen inteligent de insulina complet disponibil in Statele Unite este InPen, produs de Companion Medical. Acesta utilizeaza tehnologia Bluetooth pentru a transmite date unei aplicatii de pe smartphone. Pe langa pastrarea unui jurnal, InPen poate sa:

  • va arate cele mai recente doze;
  • va spuna cat din insulina injectata este inca activa;
  • va calculeze si recomande doza de insulina;
  • va reaminteasca cand este timpul sa va injectati insulina;
  • va alerteze daca ati uitat sa va administrati insulina;
  • va monitorizeze temperatura insulinei pentru a preveni distrugerea acesteia;
  • va creeze instant rapoarte pentru a va arata trend-ul zilnic, saptamana si lunar;
  • va transmita datele medicului dumneavoastra sau cui doriti sa ii transmiteti.

Pen-urile de insulina devin mai performanteInPen este compatibil cu cartusele si acele Lilly si Novo Nordisk. Este reutilizabil si garantat sa dureze un an. InPen nu se vinde pentru moment in farmacii, dar il puteti achizitiona de la producator.

Aplicatia InPen poate fi descarcata din magazinul Apple si o versiune pentru Android este in curs de dezvoltare.

CE ALTE VARIANTE MAI SUNT PE PIATA?

Emperra Digital Diabetes Care vinde sistemul pen ESYSTA in Europa, insa nu este inca aprobat pentru vanzare in Statele Unite. Dispozitive mai vechi ca NovoPen Echo si Timesulin nu sunt la fel de inteligente, oferind functii limitate (cu toate ca va puteti indragosti de simplitatea lor). Noul NovoPen 5 Plus de la Novo Nordisk este testat in Suedia. BD si Lilly pot deasemenea sa puna pe piata un nou dispozitiv inteligent in urmatorii ani.Pen-urile de insulina devin mai performanteDaca o pompa de insulina este prea scumpa sau complicata pentru dumneavoastra, un pen de insulina inteligent poate sa va ajute la fel de bine in managementul diabetului.

Adaptat dupa: Diabetic Connect

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *