Primul pancreas artificial

Baietelul de patru ani Xavier Hames din Perth, Australia a devenit primul pacient cu diabet ce a primit primul pancreas artificial. Pancreasul artificial combina o pompa de insulina cu un senzor ce monitorizeaza in mod continuu glicemia. Functionarea pompei este reglata de un algoritm ce poate preveni existenta unei iminente hipoglicemii. Daca este posibil ca baiatul sa dezvolte hipoglicemie, pompa de insulina se va opri. Sistemul a fost dezvoltat si testat de Profesor Tim Jones si echipa sa de la Spitalul Princess Margaret din Perth. Disponibilitatea unui pancreas artificial a venit dupa ani de cercetari bazate pe siguranta si eficienta sistemului.

Primul pancreas artificial

Pancreasul artificial rezolva un numar mare de probleme

Familia lui Xavier este extrem de fericita de aceasta oportunitate, ei au declarat ca pancreasul artificial pe care Xavier l-a primit ii va ajuta sa inlature multe probleme tipice copiilor bolnavi de diabet: dificultatea unui control strict al dietei unui copil, dificultatea de a tine sub control activitatea fizica a unui copil.  Pana acum toate acestea duceau la hiper sau hipoglicemie, insa pancreasul artificial reprezinta o speranta la care doar au visat. Mama lui Xavier, Naomi, a specificat deasemenea ca pancreasul artificial, ii va permite atat ei cat si lui Xavier sa duca o viata normala si sa scape de terorile nocturne: „Pancreasul artificial ne permite deasemenea sa avem un control mai bun pe parcursul noptii. Daca te trezesti din ora in ora, in mod sigur poti mentine valorile glicemice in limita normala, dar ce parinte ar vrea sa se trezeasca din ora in ora in fiecare noapte?”

Sistemul pancreasului artificial va fi disponibil in Australia pentru un pret de 10.000 de dolari australieni, echivalentul a 8.000 de dolari americani si 10.000 de dolari canadieni.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *