Proaspat diagnosticat cu diabet zaharat tip 2

Daca tocmai ati primit diagnosticul de diabet zaharat tip 2, in mod sigur ati intrat in panica. Cu toate acestea, incercati sa puneti problema astfel: acum ca stiti, puteti sa tineti boala sub control si in acest fel puteti sa va asteptati la o viata atat sanatoasa, cat si lunga. Exista cativa pasi pe care trebuie sa ii urmati cand primiti pentru prima data acest diagnostic. Bineinteles, va sfatuim sa discutati in primul rand cu medicul diabetolog. Mai jos insa va prezentam in linii mari cateva idei de baza pe care trebuie sa le aveti atunci cand suferiti de diabet.

INVATATI CUM SA FOLOSITI APARATELE DE MONITORIZARE A GLICEMIEI

PrediabetulTrebuie sa va cunoasteti glicemia, puteti face aceasta folosind aparate de testare a glicemiei. Prin testarea glicemiei aflati cel mai bine ce functioneaza si ce nu functioneaza in dieta dumneavoastra, in medicatia si stilul dumneavoastra de viata. Deasemenea este foarte important sa ii comunicati si medicului diabetolog nivelul glicemiilor atunci cand il vizitati o data la trei luni sau mai tarziu. Lasand la o parte importanta pastrarii unei glicemii normale pentru sanatate, multi pacienti cu diabet zaharat tip 2 se tem sa isi intepe degetul pentru a isi lua glicemia. Vestea buna este ca noua generatie de aparate de glicemie, fac ca intepatura in deget sa nu mai fie la fel de dureroasa cum v-o imaginati. Deasemenea, aceasta mica intepatura in deget va poate oferi informatii extrem de valoroase. Intrebati medicul diabetolog, despre cat de des trebuie sa va luati glicemia, de regula cei mai multi diabetici isi iau glicemia inaintea meselor principale si la doua ore dupa masa.

EDUCATI-VA SINGURI

Un mod prin care puteti face ca diagnosticul de diabet sa nu fie atat de socant, este sa invatati tot ce puteti despre aceasta boala. Intrebati medicul diabetolog de unde va puteti informa, care sunt sursele de incredere care va pot face sa intelegeti diabetul si sa aflati care sunt cele mai bune metode prin care il puteti controla. Daca sunteti inarmati cu cele mai variate cunostinte legate de diabet, povestile de groaza sau tragediile nu va vor mai speria si veti cunoaste foarte bine modul in care va puteti tine boala sub control. Deasemenea este extrem de important sa ii invatati si pe cei din jurul dumneavoastra despre diabet, dar asta numai dupa ce v-ati instruit suficient de bine. Membrii familiei, dar si prietenii vor dori in mod sigur sa stie despre ce este vorba si mai ales cum va pot ajuta.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *