Retinopatia diabetica tratata cu lentile de contact

Retinopatia diabetica reprezinta o complicatie cronica a diabetului zaharat dezechilibrat.

A fost creata o lentila de contact ce ar putea impiedica aparitia retinopatiei diabetice la persoanele cu diabet zaharat dezechilibrat. Retinopatia diabetica este principala cauza de orbire la diabetici

Lentila de contact dezvoltata de Institutul de Tehnologie din California (Caltech) emite nivele scazute de lumina in ochi noaptea si isi propune sa reduca necesarul de oxigen si sa limiteze impactul retinopatiei diabetice.

RETINOPATIA DIABETICA

Retinopatia diabetica tratata cu lentile de contactRetinopatia este una din principalele cauze de orbire in randul persoanelor cu diabet zaharat.

Retinopatia diabetica afecteaza vasele de sange din ochi si reduce fluxul sanguin catre retina. Metodele de tratament existente pentru retinopatie depind de stadiul progresiei, dar implica adesea interventii chirurgicale invazive cu laser.

Lipsa de oxigen este un factor ce contribuie la deterioarea retinei.

CUM FUNCTIONEAZA LENTILA DE CONTACT PENTRU RETINOPATIE?

Retinopatia diabetica tratata cu lentile de contactStudenții absolventi de la Caltech au reusit sa dezvolte un mod neinvaziv de a interveni si de a preveni pierderea oxigenului.

Lentila de contact ce lumineaza in intuneric furnizeaza celulelor ochiului o cantitate slaba de lumina în timpul somnului.


Aceasta lumina este creata utilizand mici flacoane care contin o forma radioactiva de hidrogen gazos care emite electroni. Ulterior acestea sunt transformate in lumina folosind un strat fosforescent.

„Celulele ochiului consuma de doua ori mai mult oxigen in intuneric decat in ​​lumina”, ​​a spus Cook.

Cook a abordat, de asemenea, doua probleme preexistente ale terapiei cu lumină pentru retinopatia diabetică.

Primul: mastile de somn aprinse au fost slab tolerate de persoanele cu diabet zaharat, pacientii se luptau adesea sa ignore lumina stralucitoare. Cook a plasat sursa de lumina pe suprafata ochiului, astfel ca atunci cand ochii se misca, sursa de lumina se deplaseaza in acelasi sens.

In acest fel, utilizatorul nu observa niciun fel de lumina.

Retinopatia diabetica tratata cu lentile de contactBenedict Jefcote, redactor la Diabetes.co.uk, a declarat: „Acesta este un tratament experimental. Tratamentele care implica lumina stralucitoare asupra retinei au aratat unele promisiuni, dar cercetarea va trebui sa demonstreze ca tratamentul functioneaza intr-adevar.

Pana in prezent, cea mai buna metoda pentru prevenirea retinopatiei este mentinerea glicemiei intre tinte printr-un stil de viata sanatos.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *