Sanatatea mintala in diabet

Sanatatea mintala in diabet nu reprezinta un subiect foarte comod. Diagnosticul de diabet poate duce adesea la o stare de iritare, negare, teama sau depresie.

Sanatatea mintala in diabetAceste stari pot varia de la forme moderate de iritare pana la depresie serioasa.

Sanatatea mintala in diabet reprezinta un subiect extrem de important care trebuie sa fie luat in serios.

Ca multe alte afectiuni psihice, cele produse de diabet sunt adesea subestimate sau ignorate.

SANATATEA MINTALA IN DIABET – FURIA

Furia reprezinta un raspuns comun atunci cand diagnosticul de diabet este cert. Furia reprezinta un raspuns complet natural. Persoanele ce au fost diagnosticate cu diabet se vor intreba de ce tocmai ei au fost afectati, mai ales cand nimeni din anturaj sau din familie nu sufera de aceasta boala.

Diagnosticul de diabet nu le pare corect si cateodata furia poate face ca recent descoperitii diabetici sa isi neglijeze boala, sa isi neglijeze glicemiile si tratamentul.

SANATATEA MINTALA IN DIABET – NEGAREA

Negarea bolii reprezinta o alta emotie comuna resimtita de pacientii nou diagnosticati cu diabet. Negarea este o emotie dificila si apare atunci cand oamenii refuza sa creada ca asa ceva li se intampla tocmai lor.

Multi oameni resimt starea de negare in momentul diagnosticului.

SANATATEA MINTALA IN DIABET – FRICA

Frica este si ea la randul ei un raspuns comun si natural in momentul primirii diagnosticului de diabet zaharat.

Sanatatea mintala in diabetFrica apare atunci cand managementul prezent si viitor al diabetului provoaca teama.

Diabetul este o boala serioasa care necesita un management regulat, asadar frica reprezinta un raspuns natural. Cu toate acestea, in cazul in care frica va impiedica sa va tineti sub control boala, atunci aveti de-a face cu o problema foarte serioasa.

SANATATEA MINTALA IN DIABET- DEPRESIA

Diabetul poate fi o boala foarte greu de acceptat si este de asteptat sa apara probleme de sanatate mentala precum depresia in urma diagnosticului.

Depresia reprezinta o stare de tristete care nu vrea sa dispara si care va poate afecta in mod serios calitatea vietii. Daca v-ati simtit fara speranta pentru mai mult de o saptamana atunci inseamna ca suferiti de depresie.

Sanatatea mintala in diabetDaca suferiti de vreuna din starile descrise anterior, ar trebui sa discutati despre ceea ce simtiti cu medicul diabetolog si sa gasiti impreuna o solutie.

Sanatatea mintala in diabet si nu numai, nu trebuie luata in ras si trebuie rezolvata intr-un cadru profesionist si familial.

Sanatatea mintala in diabet va poate afecta extrem de mult managementul diabetului. Un management prost al diabetului duce la aparitia complicatiilor pe termen lung, dar si scurt.

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *