Scapa de diabet in mod natural

Articolul de astazi vorbeste despre modul in care puteti scapa de diabet in mod natural.

Hiperglicemia apare in cazul in care organismul nu mai face suficienta insulina sau in cazul in care aceasta nu este utilizata in mod eficient.

Insulina este un hormon ce regleaza glicemia si ajuta la intrarea glucozei in celula. Celula utilizeaza glucoza pentru energie.

Hiperglicemia reprezinta principalul semn de diabet zaharat. Iata in continuare cateva moduri naturale prin care puteti scapa de diabetul zaharat tip 2.

SCAPA DE DIABET ZAHARAT TIP 2 PRIN EXERICITIU FIZIC

Exercitiul fizic regulat va ajuta sa va pastrati o greutate normala si sa va cresteti sensibilitatea la insulina. Prin cresterea sensibilitatii la insulina, va ajutati celulele sa consume mai rapid glucoza libera din sange.

Exercitiul fizic va ajuta de asemenea muschii sa utilizeze glucoza pentru energie si contractie musculara.

Cele mai utile forme de exercitiu fizic pot fi:

  • ridicarea de greutati;
  • mersul rapid;
  • alergatul;
  • mersul pe bicicleta;
  • urcatul pe munte;
  • inotul.

SCAPA DE DIABET ZAHARAT TIP 2 NUMARANDU-TI CARBOHIDRATII

Aveti grija la numarul de carbohidrati.

Organismul descompune carbohidratii in glucoza, apoi insulina ajuta organismul sa utilizeze glucoza stocata pentru energie.

Atunci cand mancati multi carbohidrati sau aveti probleme de legate de secretia de insulina, intregul proces este dat peste cap si nivelul glicemiei creste. Va recomand sa va numarati carbohidratii si sa pastrati cantitatea indicata de medicul dumneavoastra.

SCAPA DE DIABET CONSUMAND MAI MULTE FIBRE

Cresteti consumul de fibre.

Fibrele incetinesc digestia carbohidratilor si absorbtia zaharului. Din aceasta cauza glicemia nu va mai creste la fel de mult.

Trebuie sa stiti ca exista doua tipuri de fibre pe care le puteti consuma si anume:

  • solubile;
  • insolubile.

Ambele tipuri sunt la fel de importante, insa fibrele solubile si-au aratat eficienta in scaderea glicemiei. Printre alimentele bogate in fibre mentionez:

  • legumele;
  • fructele;
  • cerealele integrale.

Cantitatea recomandata zilnica de fibre este de circa 25 de grame pentru femei si 38 de grame pentru barbati.

HIDRATAREA ESTE FOARTE IMPORTANTA

Hidratati-va.

Consumul de apa va poate ajuta sa scadeti glicemia. Consumati apa in mod regulat pentru a ramane hidratati, pentru a reduce glicemia si pentru a reduce riscul de complicatii.

Tineti minte ca apa este cea mai buna varianta de lichid. Nu consumati sucuri indulcite pentru ca acestea va cresc glicemia, va ingrasa si va cresc riscul de complicatii ale diabetului.

INDEXUL GLICEMIC

Alegeti alimente cu index glicemic scazut.

Indexul glicemic masoara modul in care se absorb si se digera alimentele. Un index glicemic crescut, inseamna o crestere glicemica crescuta. Printre alimentele cu un index glicemic scazut mentionez:

  • iaurtul;
  • fasolea verde;
  • legumele fara amidon;
  • fructele de padure.

STRESUL

Controlati nivelul de stres.

Stresul poate afecta glicemia. Hormoni precum glucagonul si cortizonul sunt secretati in perioadele de stres. Acesti hormoni determina cresterea glicemiei. Relaxarea si meditatia va ajuta foarte mult in scaderea glicemiei.

TESTATI-VA GLICEMIA

Testati-va glicemia in mod regulat.

In acest fel observati care sunt alimentele, situatiile si exercitiile fizice care va cresc sau scad glicemia. Testandu-va glicemia aflati ce va face bine si ce va face rau.

Organismul nu reactioneaza la fel la toti oamenii, alimentele benefice pentru unii oameni va pot fi daunatoare dumneavoastra. Puteti afla efectul lor doar prin simpla testare a glicemiei.

SOMNUL

Odihniti-va.

Somnul este excelent si este necesar pentru o stare buna de sanatate. Daca aveti obiceiul de a nu va odihni suficient va puteti deregla atat glicemia, cat si sensibilitatea la insulina.

Lipsa odihnei poate creste pofta de mancare si poate promova cresterea in greutate. Lipsa de somn determina eliberarea hormonilor de crestere, dar si a cortizonului. Ambii hormoni joaca un rol esential in controlul glicemiei. Este suficient sa dormiti circa opt ore pe noapte pentru a va putea regla natural glicemia.

CROMUL SI MAGNEZIUL

Consumati alimente bogate in crom si magneziu.

Hiperglicemia pare a fi legata de un deficit de micronutrienti precum cromul si magneziul.

Cromul este implicat in metabolismul carbohidratilor, dar si al grasimilor. El de asemenea ajuta la reglarea glicemiei. O lipsa de crom va poate predispune la intoleranta la carbohidrati. Cu toate acestea mecanismul prin care cromul ne ajuta este incomplet studiat. Alimentele bogate in crom sunt:

  • carnea;
  • cerealele integrale;
  • fructele;
  • legumele;
  • nucile.

Magneziul s-a dovedit benefic pentru reducerea glicemiei, iar lipsa de magneziu a aratat o crestere a riscului de a dezvolta diabet zaharat. Alimentele bogate in magneziu sunt:

  • legumele cu frunza verde;
  • semintele de dovleac;
  • tonul;
  • cerealele integrale;
  • ciocolata;
  • bananele;
  • avocado;
  • fasolea boabe.

OTETUL DE MERE

Utilizati otet de mere.

Otetul de mere are numeroase beneficii pentru sanatate. El ajuta la scaderea glicemiei de dimineata, prin scaderea productiei de glucoza de catre ficat, dar si prin cresterea utilizarii glucozei de catre celule.

Mai mult, studiile au aratat ca otetul de mere influenteaza semnificativ raspunsul organismului la zahar si poate creste sensibilitatea la insulina. Puteti adauga otet de mere intr-un pahar cu apa pe care il puteti bea inainte de o masa bogata in carbohidrati sau peste salata.

SCORTISOARA DE CEYLON

Folositi mai frecvent scortisoara de Ceylon.

Acest tip de scortisoara creste sensibilitatea la insulina si ajuta la digestia carbohidratilor.

Aveti insa grija la cantitatea maxima de scortisoara recomandata pe zi.

Peste aceasta cantitate scortisoara poate fi toxica pentru celula hepatica. Aveti mai multe detalii in tutorialul despre scortisoara si diabet.

BERBERINA

Incercati berberina.

Berberina este utilizata in medicina chineza de secole. Ea ajuta la reducerea glicemiei si la metabolizarea eficienta a carbohidratilor.

Se pare chiar ca berberina reprezinta cel mai eficient supliment pentru tratamentul diabetului zaharat tip 2 din cate exista pe piata.

Nu se cunoaste inca mecanismul prin care aceasta determina scaderea glicemiei, insa trebuie sa stiti ca utilizarea sa poate avea si efecte secundare printre care mentionez:

  • diareea;
  • constipatia;
  • balonarea;
  • durerile abdominale.

SEMINTE DE SCHINDUF

Consumati seminte de schinduf.

Semintele de schinduf reprezinta o sursa importanta de fibre care ajuta la reglarea glicemiei. Multe studii au aratat ca semintele de schinduf pot fi eficiente in scaderea glicemiei la persoanele cu diabet zaharat tip 2.

De asemenea acestea pot scadea glicemia de dimineata. Chiar daca nu sunt destul de cunoscute semintele de schinduf pot fi adaugate cu succes si in mancare.

GREUTATEA

Pastrati-va o greutate normala.

O greutate normala va ajuta la pastrarea unei bune stari de sanatate, de asemenea pastrarea unei greutati normale va tine departe de diabetul zaharat tip 2.

Chiar si o scadere de 7% din greutate scade riscul de aparitie a diabetului zaharat tip 2 cu peste 50% si face asta in mod natural, fara medicamente.

Ce este si mai important este ca pastrarea unei greutati normale va ajuta sa va tineti departe de diabet tip 2 pe termen lung. Pe langa cantarire este important sa va luati si talia, caci cresterea taliei reprezinta un bine cunoscut factor de risc pentru diabetul zaharat tip 2.

O talie de peste 90 cm la femei si peste 100 cm la barbati este asociata cu un risc crescut de aparitie a insulino-rezistentei, dar si a diabetului zaharat tip 2. O talie normala pare sa fie mai importanta ca o greutate normala.

CASTRAVETELE AMAR

Nu uitati de castravetele amar sau momordica.

Acesta si-a dovedit eficienta in scaderea naturala la glicemiei. Il puteti consuma ca atare, il puteti utiliza in ceai sau administra sub forma de medicamente.

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook: Dr. Daniela Petrache.

Va invitam sa cititi si articolul nostru: Tratament rapid hipoglicemie.

Pentru consultatii la Dr. Petrache accesati: Clinica Virtuala Dr. Petrache.

Pentru tutoriale video despre diabet si nu numai vizionati gratuit canalul de YouTube: Dr. Daniela Petrache.

Avem un blog partener, pe care va invit sa il lecturati: Diabet zaharat, nutritie si boli metabolice.

Avem si un blog culinar plin de retete minunate: Retete pentru diabetici.

Grupul de sprijin si suport va asteapta: Despre diabet si nutritie.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *