Senzorul de glicemie FreeStyle Libre
Senzorul de glicemie FreeStyle Libre este produs de Abbott si a introdus pe piata un concept cu totul si cu totul nou in monitorizarea glicemica prin oferirea unor date mult mai complexe decat glucometrele obisnuite si prin pretul mult mai mic in comparatie cu aparatele de monitorizare continua glicemica.
Senzorul de glicemie FreeStyle Libre ofera o monitorizare glicemica rapida prin scanarea valorii glicemice cu ajutorul unui senzor si nu prin inteparea degetului.
SENZORUL DE GLICEMIE FREESTYLE LIBRE – BENEFICII
Datorita modului in care functioneaza senzorul de glicemie FreeStyle Libre exista mai multe beneficii:
- reducerea numarului de testari sanguine ale glicemiei;
- realizarea unor grafice ce va arata modul in care valorile glicemice au variat – intr-un mod similar aparatelor de monitorizare continua glicemica;
- scanarea senzorului va indica modul in care va evolua glicemia in sus sau in jos;
- pretul mult mai mic in comparatie cu pretul sistemelor de monitorizare continua glicemica;
- senzorul este rezistent la apa pana la 1 metru adancime timp de 30 de minute.
CUM FUNCTIONEAZA SENZORUL DE GLICEMIE FREESTYLE LIBRE?
Senzorul de glicemie FreeStyle Libre functioneaza prin aplicarea unui senzor rotund la nivelul bratului.
Senzorul este reprezentat de un disc rotund, 5 mm grosime si 35 mm diametru, cam de marimea unei monezi de 50 de bani.
Senzorul se aplica pe piele cu ajutorul unui aplicator manual si are valabilitate de 14 zile. Majoritatea oamenilor ce au testat senzorul de glicemie FreeStyle Libre au spus ca aceasta aplicare nu este dureroasa.
Pe parcursul celor 14 zile de utilizare, senzorul va permite scanare cu ajutorul unui aparat ce se poate tine in mana si care trimite datele mai departe.
Atunci cand scanati senzorul, nu aflati doar valoarea glicemiei din acel moment, asa cum se intampla in cazul unui glucometru obisnuit, aflati si tendinta glicemiei de a merge in sus sau in jos.
CAT COSTA SENZORUL DE GLICEMIE FREESTYLE LIBRE?
Senzorul de glicemie FreeStyle Libre nu este disponibil pe piata din Romania, asadar v-a trebui sa il achizitionati din strainatate. Va prezentam mai jos o valoare estimativa a pretului ce poate prezenta variatii cu care nu avem nicio legatura:
- Starter Pack – cititorul plus un senzor de 14 zile 850 RON;
- FreeStyle Libre Reader – 305 RON;
- FreeStyle Libre Sensor – 305 RON.
DATELE FURINIZATE DE SENZORUL DE GLICEMIE FREESTYLE LIBRE
Datele furnizate de senzorul de glicemie FreeStyle Libre sunt asemanatoare celor oferite de aparatele de monitorizare continua glicemica, atata timp cat va asigurati ca va scanati la cel putin 8 ore diferenta.
O caracteristica pe care sistemele de monitorizare continua glicemica o au, iar senzorului de glicemie FreeStyle Libre ii lipseste este alarma in cazul in care glicemia are o tendinta accelerata de scadere. Cu toate acestea, pretul ii ajuta pe multi diabetici sa treaca peste acest aspect si sa prefere FreeStyle Libre.
Lipsa alarmei poate fi neplacuta mai ales in cazul in care ati achizitionat un senzor de glicemie tocmai pentru a va alerta in cazul in care faceti hipoglicemie pe parcursul noptii, in somn. Pentru a remedia aceasta lipsa, senzorul de glicemie FreeStyle Libre va ofera un grafic zilnic, in care va indica valoarea glicemiei atat pe parcursul zile, cat si pe parcursul noptii. Asadar inspectand graficele puteti vedea daca aveti tendinta de a face hipoglicemie noaptea si veti putea lua masuri din timp pentru a le preveni.
NIVELUL GLICEMIEI
De retinut ca senzorul de glicemie FreeStyle Libre va ofera valoarea glicemiei nu prin masurarea acesteia la nivelul sangelui, ci prin masurarea acesteia la nivelul lichidului interstitial (lichid al corpului ce functioneaza ca rezervor de substante nutritive, incluzand in aceste substante si glucoza pentru necesarul intracelular). Exact aceiasi metoda este folosita si de sistemele de monitorizare continua glicemica.
In general glicemia la nivelul lichidului interstitial este asemanatoare glicemiei de la nivel sanguin, insa pot exista cateva diferente. Diferentele nu ar trebui sa fie mari, insa pot fi semnificative mai ales cand este vorba de valori glicemice mici. Tocmai de aceea, va recomandam sa faceti cateva teste de glicemie pe parcursul zilei pentru a testa acuratetea valorilor si mai ales sa va testati glicemia cu ajutorul glucometrului in cazul in care sesizati simptome de hipoglicemie.
SPECIFICATII TEHNICE (CITITOR)
- Frecventa radio: 13.56 MHz;
- Date: Micro USB;
- Interval de masurare a glicemiei: de la 19.8 mg/dl la 500.4 mg/dl sau de la 1.1 la 27.8 mmol/l;
- Interval de masurare a cetonemiei: de la 0.0 la 8.0 mmol/l;
- Baterie: o baterie Litiu-ion reincarcabila;
- Durata functionarii bateriei: 7 zile utilizare intre reincarcarcari;
- Garantie: 3 ani;
- Dimensiuni: 95 x 60 x 16 mm;
- Greutate: 65 g.
DEPOZITARE SI INTERVALE DE FUNCTIONARE (CITITOR)
- Temperatura optima de functionare: de la 10 la 45 grade Celsius;
- Temperatura de depozitare: de la – 20 la 60 grade Celsius;
- Altitudine: de la – 381 m la 3048 m.
SPECIFICATII TEHNICE (SENZOR)
- Memorie: 8 ore (32 citiri);
- Viata unui senzor: pana la 14 zile;
- Baterie: 1 baterie oxid de argint (dureaza cat dureaza senzorul);
- DimensiuniȘ 35 mm diametru si 5 mm grosime;
- Greutate: 5 g.
DEPOZITARE SI INTERVALE DE FUNCTIONARE (SENZOR)
- Temperatura de functionare: de la 10 la 45 de grade Celsius;
- Temperatura de depozitare: de la 4 la 30 de grade Celsius;
- Umiditate relativa: 10-90%;
- Altitudine: de la – 381 m la 3048 m;
- Rezistenta la apa: poate rezista la scufundari pana intr-un metru timp de 30 de minute.
Va rugam sa retineti ca acest site, nu comercializeaza niciun fel de produs si nu are nicio legatura financiara cu produsele de mai sus. Articolele acestui site au rolul de a informa, gratuit si fara niciun fel de beneficiu financiar, bolnavii de diabet si apartinatorii acestora.
Dupa Diabetes UK