Sexul si pompa de insulina

Pacientii cu diabet zaharat ce utilizeaza pompa de insulina adesea intreba cum se vor descurca cu pompa de insulina in cazul in care doresc sa intretina relatii sexuale.

Aceasta reprezinta o intrebare extrem de comuna, mai ales pentru pacientii care abia incep tratamentul cu ajutorul pompei de insulina, dar si pentru cei care iau in calcul o astfel de varianta de tratament. Ce fac cu pompa in timpul actului sexual?

Va prezentam mai jos cateva dintre optiunile disponibile si va aratam cum s-au descurcat alti pacienti purtatori de pompa de insulina atunci cand s-au aflat intr-o situatie similara

INDEPARTAREA POMPEI DE INSULINA

Puteti sa indepartati pompa de insulina inainte de a intretine relatii sexuale. Aceasta reprezinta una dintre cele mai populare optiuni.

Sexul si pompa de insulinaNoi va recomandam insa sa nu indepartati pompa de insulina pentru o perioada ce depaseste o ora.

Atunci cand indepartati pompa de insulina, valorile glicemice vor incepe sa creasca. Daca se poate va recomandam sa va testati glicemia inainte si dupa terminarea actului sexual, in acest fel puteti aprecia cat de mult a crescut insulina atunci cand pompa de insulina nu a fost conectata.

Iata cateva pareri ale utilizatorilor de pompa de insulina:

„Dati joi pompa, distrati-va, apoi conectati-va din nou pompa atunci cand sunteti gata, totul va fi in regula atata timp cat nu stati deconectati mai mult de 3 ore?! Mariti bolusul atunci cand o reconectati, pentru mine functioneaza, insa fiecare dintre noi este diferit.”

„Eu sunt barbat. Imi deconectez pompa atunci cand fac sex. Nu mi-am facut niciodata probleme. Avand in vedere ca fac un efort fizic, am nevoie de mai putina insulina.”

„In functie de cum va este mai confortabil, eu deconectez pompa de insulina inainte de actul sexual, apoi o reconectez, insa ma gandesc ca fiecare gaseste modalitatea care ii convine cel mai mult. Sunt sigur ca si voi o veti gasi in timp.”

NEINDEPARTAREA POMPEI DE INSULINA

Sexul si pompa de insulinaExista deasemenea optiunea de a lasa pompa de insulina conectata. In acest caz trebuie sa aveti mai multa grija sa nu cumva sa ii indepartati sau sa ii lezati tuburile.

Daca nu va indepartati pompa de insulina, va trebui sa considerati actul sexual ca un exercitiu fizic, asadar trebuie sa fiti atenti la hipoglicemie.

Deasemenea ar fi bine sa va ajustati doza de insulina sau sa consumati cativa carbohidrati pentru a preveni scaderea exagerata a glicemiei.

Iata ce spun cativa utilizatori de pompa de insulina:

„Eu nu am deconectat niciodata pompa, am invatat sa ignor ca o am! Ne-am distrat chiar atunci cand a trebuit sa o mutam de colo colo si apoi tubul s-a incurcat, insa asta nu ne-a incurcat cu nimic! Eu una nu mi-as face prea multe probleme, incercati si distrati-va.”

„Din fericire prietenul meu este foarte intelegator si nu vede pompa de insulina ca o problema. Cateodata imi tin pompa atasata de sutien, cateodata se deconecteaza si este aruncata prin pat si gasita mai tarziu. Daca nu va faceti probleme legata de ea, nu va deveni o problema.”

LASATI MOMENTUL SA DICTEZE

Cateodata vreti sa adoptati o atitudine diferita de la un moment la altul:

„Cateodata imi deconectez pompa, mai ales daca lucrurile evolueaza destul de incet, daca vreti sa ma intelegeti, insa in cazul in care este vorba despre un act sexual nebunesc, spontan nu prea mai ai timp sa te gandesti la asta, eh, in acest caz imi las pompa conectata. Ce-i drept cateodata ne incurca, insa ne distram pe seama asta. Daca nu indepartez pompa de insulina, chiar si fara insulina pentru o perioada mica de timp, eu am tendinta de a face hipoglicemie dupa sex oricum.”

CE O SA CREADA PARTENERUL MEU DESPRE POMPA MEA DE INSULINA?

Si aceasta intrebare este una comuna, iar unii oameni par a fi mai constienti de prezenta pompei, fata de altii.

Daca ati citit raspunsurile de mai sus, ati observat ca pompa de insulina nu reprezinta chiar o problema:

„Daca pompa de insulina va distruge relatia cu o persoana, inseamna ca acea persoana nici macar nu va merita atentia.”

Sursa: Diabetes UK

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *