Teste de vaccin pentru diabetul zaharat tip 1

Testarea pentru un nou vaccin pentru diabetul zaharat tip 1 a inceput, vaccinul incearca prevenirea dezvoltarii diabetului zaharat tip 1 la copiii cu risc.

Un vaccin este testat pe copiii cu predispozitie la diabetul zaharat tip 1, acesta va testa daca insulina administrata oral poate preveni pe termen lung dezvoltarea diabetului zaharat tip 1.

Testarea germana, cunoscuta ca studiul pentru vaccinare Pre-POINTearly, va include copii intre varstele de 6 luni si 2 ani care au o ruda de gradul I cu diabet zaharat tip 1.

Studiul anterior Pre-POINT a cautat un raspuns imun pozitiv la copiii intre varstele de 2 si 7 ani. Acesta a marit speranta ca un vaccin poate fi produs in viitorul apropiat. Cercetatorii spera in momentul de fata ca administrarea unei insuline orale la copiii foarte mici poate preveni pe termen lung dezvoltarea diabetului zaharat tip 1.

Vaccin diabet tip 1Insulina, nu va creste insa nivelul glicemiei sanguine pentru copiii testati. Cand insulina este administrata oral, ea este impartita in molecule mici pe timpul digestiei. Asadar, insulina orala, actioneaza ca un vaccin, o cantitate mica de insulina care invata sistemul imunitar sa o ia ca atare. Cercetatorii spera ca insulina sub forma de pudra va duce la producerea de  celulele imunitare cu rol in protectie la copiii mici, si asadar va preveni distrugerea celulelor beta mai tarziu in viata.

„Raspunsul autoimun care duce la producerea diabetului zaharat tip 1 in copilarie este adesea indreptat initial catre insulina.” a spus profesorul Anette-Gabriele Ziegler, director al Institutului de cercetare in diabet.

„Telul studiului Pre-POINT este sa construiasca o toleranta imuna la insulina, blocand in acest fel procesul autoimun.”

Sursa: Diabetes Community

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *