Tratament alternativ pentru diabet

Se incearca in permanenta gasirea unui tratament alternativ pentru tinerea sub control a diabetului.

Cercetarile in domeniul diabetului sunt intr-un continuu progres si este posibil ca multi oameni sa reuseasca in curand sa controleze aceasta boala. cu un tratament alternativ.

Cu toate acestea, diabetul este o boala grea, chiar si atunci cand este foarte bine controlat.

Unii oameni cauta un tratament alternativ pentru a-i ajuta sa poata trai cu aceasta boala.

Un Tratament alternativ nu inlocuieste medicatia antidiabetica, dieta sau exercitiul fizic, dar poate ajuta tratamentul clasic. Daca vreuna din aceste terapii alternative vi se potriveste foarte bine, discutati cu medicul diabetolog inainte de a incepe.

Acupunctura

Acupunctura este o metoda foarte veche, ce implica un specialist ce va inteapa cu ace speciale in anumite puncte ale corpului, pentru a stimula excretia naturala a unor substante ce pot ameliora durerea.

De aceea, unele persoane ce sufera de complicatii ale diabetului zaharat, cum ar fi neuropatia diabetica utilizeaza acupunctura pentru a putea suporta mai usor durerea.

Unele studii arata ca acupunctura va poate ajuta in controlul apetitului mai ales in cazul persoanelor supraponderale sau obeze.

Acest efect va poate ajuta la scaderea in greutate. Inainte de a incepe un tratament alternativ cum ar fi acupunctura este bine sa discutati cu medicul dumneavoastra diabetolog.

Tehnici de relaxare

Diabetul zaharat este o boala ce amplifica starea de stres, mai ales cand se adauga peste celelalte probleme peste care trebuie sa treceti in viata.

Invatand sa va controlati starea de stress va puteti imbunatatii calitatea vietii intr-un mod semnificativ.

Puteti apela la un  tratament alternativ reprezentat de terapiile de relaxare – de la meditatie la simpla autoevaluare si constientizare a propriului corp – mai ales atunci cand simtiti ca nivelul de stres este extrem de ridicat.

Un tip de tehnica de relaxare poarta numele de imaginatie ghidata. Aceasta va invata sa realizati o imagine mentala si sa meditati asupra ei.

Aceasta terapie va poate ajuta sa vedeti din exterior o situatie sau o problema, in cazul dumneavoastra una din probleme este diabetul zaharat.

Realizand imagini pozitive va puteti ajuta singuri sa va imbunatatiti calitatea vietii.

Masajul

Masajul reprezinta un alt tratament alternativ ce va poate ajuta in mai multe feluri.

Va poate relaxa in mod sigur si va permite sa va faceti timp pentru dumneavoastra. Relaxarea este extrem de importanta atunci cand suferiti de o boala cronica cum ar fi diabetul zaharat.

Cu toate aceste, un maseur priceput poate sa va ajute sa va imbunatatiti circulatia sanguina. Aceasta va ajuta sa treceti mai usor peste complicatii, cum ar fi neuropatia diabetica.

Daca suferiti de dureri din cauza complicatiilor diabetului, masajul va poate ajuta sa treceti peste ele fara medicatie (sau ca tratament alternativ aditional tratamentului clasic).

Masajul este un tratament alternativ demn de luat in considerare, insa inainte de a-l incepe discutati cu medicul dumneavoastra diabetolog, acesta va ajuta sa alegeti tipul de masaj potrivit.

Tratament alternativ – Vitaminele si suplimentele

Sunt multe vitamine si suplimente pe care le puteti utiliza ca tratament alternativ la medcatia antidiabetica.

Este foarte important sa discutati aceasta alternativa cu medicul dumneavoastra diabetolog, pentru ca exista multe interactiuni medicamentoase care va pot face mai mult rau decat bine.

Vitamina D si suplimentele de calciu, ca si alte vitamine pot reprezenta un tratament alternativ pe care trebuie sa il discutati cu medicul dumneavoastra.

Exista deasemenea numeroase suplimente care pot avea efecte benefice pentru diabetici, insa doctorul dumneavoastra este cel care va poate spune mai multe.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *