Va poate ajuta un pahar de vin in diabet?

Simtiti ca trisati cumva atunci cand alaturi de o cina saraca in carbohidrati si extrem de sanatoasa adaugati un pahar de vin? Ei bine, un studiu recent publicat in Annals of Internal Medicine va va ajuta sa nu va mai simtiti la fel de vinovati, pentru ca un pahar de vin este foarte posibil sa va ajuta in controlul glicemiei.

STUDIUL

Cercetatorul Iris Shai de la Universitatea Ben Gurion a condus un studiu pe 225 de pacienti cu diabet zaharat tip 2 timp de 2 ani pentru a explora efectele vinului asupra oamenilor ce au deja glicemia marita. Toti participantii la studiu au urmat o dieta mediteraneana. Participantii au fost impartiti in trei grupuri: un grup a consumat un pahar de vin rosu, un alt grup un pahar de vin alb si ultimul grup un pahar de apa minerala in fiecare zi.

La finalul studiului, pacientii care au consumat vin rosu si-au imbunatatit sanatatea din punct de vedere cardio-vascular. Insa surprinzator, cei care au baut fie vin rosu, fie vin alb au reusit un control mai bun al glicemiei, fata de cei care au baut un pahar de apa minerala.

Pahar de vinImbunatatirea glicemiei nu a fost suficient de relevanta incat sa se considere un pahar de vin ca un bun tratament al diabetului, insa acest studiu reprezinta o veste buna daca consumati un pahar de vin din cand in cand. Insa fiti atenti ca beneficiile alcoolului pot fi imediat contracarate de riscurile ce le aduce acesta asupra sanatatii atunci cand beti mai mult de un pahar de vin pe zi. Insa daca la finalul zilei doriti sa va delectati cu un pahar de vin, acest studiu nu face decat sa va incurajeze sa faceti acest lucru.

Sursa: Diabetic Connect

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *