Sarea in diabetul zaharat

Sarea in diabetul zaharat

Articolul de astazi scris de Dr. Petrache vorbeste despre ce impact are sarea in diabetul zaharat.

CONSULTATIE IN CLINICA VIRTUALA

YouTube video

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

CARE ESTE CONSUMUL DE SARE RECOMANDAT?

In ultimii ani, consumul zilnic de sare a scazut, insa cantitatea recomandata de 5 grame este depasita in continuare.

Desi sarea nu afecteaza nivelul glicemiei, este important sa limitati cantitatea pe care o consumati, deoarece prea multa sare va poate creste tensiunea arteriala.

Persoanele cu diabet au adesea ca afectiune asociata hipertensiunea arteriala. Cele doua afectiuni cronice cresc riscul de:

  • boli de inima;
  • accident vascular cerebral;
  • boli de rinichi.

De asemenea se pare ca prea multa sare creste riscul de cancer de stomac.

Ai o intrebare? APASA AICI si primesti raspunsul in 30 de minute.

CARE SUNT PRINCIPALELE SURSE DE SARE?

Principalele surse de sare sunt:

  • alimentele procesate;
  • carnea sarata, cum ar fi: sunca, slanina si carnatii;
  • gustarile sarate, cum ar fi: chipsurile, floricele, nucile sarate si biscuitii;
  • sosul de soia, branza, pestele afumat si exemplele pot continua.

PLAN NUTRITIONAL PERSONALIZAT

YouTube video

SOLICITARI LA: clinica@diabet-si-nutritie.ro

CUM POT REDUCE SAREA IN DIABETUL ZAHARAT SI NU NUMAI?

Exista cativa pasi simpli prin care puteti reduce consumul de sare si anume:

  • reduceti cantitatea de sare pe care o folositi la gatit;
  • masurati ceea ce adaugati in loc sa apreciati din ochi cantitatea;
  • in loc sa cumparati alimente procesate gatiti de la zero folosind fructe, legume, lapte, cartofi, orez si leguminoase, alimente care sunt in general sarace in continutul de sare;
  • nu adaugati sare la mancarea pe care ati gatit-o pana nu ati gustat-o;
  • aromatizati mancarea cu ierburi si condimente in loc sa folositi sare.

Ai o intrebare? APASA AICI si primesti raspunsul in maxim 30 de minute.

INLOCUITORII DE SARE SUNT BUNI?

Inlocuitorii de sare au adesea potasiu in loc de sodiu, insa prea mult potasiu poate provoca probleme grave cardiovasculare, dar si renale.

In concluzie va recomand un consum moderat de sare in cazul in care pe langa diabet nu suferiti si de hipertensiune arteriala si un consum limitat de sare in cazul in care aveti ca afectiune asociata hipertensiunea arteriala.

YouTube video

Va invitam sa lecturati si articolul nostru: CAT TREBUIE SA FIE TENSIUNEA LA DIABETICI?

Nu uitati sa dati Like paginii noastre de FaceBook pentru a fi la curent cu cele mai noi informatii: Dr. Daniela Petrache.

Ai o intrebare? APASA AICI si primesti raspunsul in maxim 30 de minute.

Pentru Dr. Petrache accesati:

Pentru informatii corect si avizate despre diabet si stil de viata sanatos abonati-va la canalul de YouTube Dr. Petrache:

Colegii de la Retete pentru diabetici va propun pentru astazi reteta de: Hummus din conopida pentru diabetici.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *